torsdag 28 juni 2012

Hur tänkte de nu?

"Mammamammamammamammamamma..."
"Mmmm..."
"Välling ja vill ha!"
"Mmmm..."
"MammamammaMAMMA"
"Sch, de e natta, sôv onge"
"Nä, mamma, e sol ute"


Mamman kollade klockan, kallsvettig då hon trodde hon försovit sej. Tack och lov skulle klockan precis till att ringa. Mamman tassade upp för att göra välling, Lillen skrek som om han vore besatt. Han grät inte, han var bara ett MONSTER. Resten av huset fortsatte att sova...

Morgonen gick smidigt, barnen var på förskolan och fritids lagom till frukost och Mamman var i god tid till jobbet. Ett poäng till Mamman! ;)

Arbetsdagen försvann snabbt. Därefter hann Mamman handla lite, sisådär för fjortonhundra spänn så att familjen överlever helgen, på en kvart medan hon väntade på sin älskade far som skulle skjutsa henne ut i djupa skogen så hon kunde hämta sin bil. Sin lagade bil, TACK Stoffe för hjälpen!!!

Väl framme i skogen så letade sej Mamman och älskade mor halvt fördärvade efter nyckeln - Som låg i BILEN! ;) För att sen krångla till det ytterligare så hamnade Mamman bakom en traktor på väg tillbaka till Hålan. Typiskt när man har en tid att passa, livet på landet är helt UNDERBART! =/

Mamman hämtade pojkarna, Mamman hämtade maten i affären, pojkarna blev omöjliga att få med hem. De skulle kolla när den trasiga rutan byttes ut och fick således stå där de stod (de hittar ju liksom hem själva). Mamman var sen till "dagis", barnen hade hunnit sätta sej och äta mellis ute i det underbara sommarvädret, Mamman fick vänta. =)

De två största älsklingarna hjälpte till att kånka upp matkassarna och snart hade allt hittat in i skåpen och Bröderna Bus kom hemdrällande. En timme senare blev det middag, kyckling och färskpotatis. Mums i magen!

Så försvann barnen ut, Mamman städade undan i köket och följde sedan efter. Det blev lite jordgubbar till kvällsfika i den underbara kvällsolen, sen lite mera lek. Mamman satt på bänken och njöt av solen tills det var dags att gå in.

"Kom nu barna!"
"OKEJ!" skrek Sexåringen och smet snabbt in.

Strax därpå försvann även Lilleman in och Mamman gick för att hämta Snufflis och trehundra skor (på ett ungefär).

Det var då, precis då, som Mamman upptäckte att Lillan var kolsvart om händer och fötter. Åhnej, tänkte Mamman, var har de hittat kol nu? Ett ögonblick senare kunde Mamman konstatera att det var inte alls kol, det var tjära och asfalt.

Mamman blev galen, vansinnig. Hur tänkte de nu? VILKET JÄKLA KLAPPTRÄ kommer på att man ska asfaltera en liten plätt i lekparken? En liten plätt, på packad jord, bredvid plattorna som finns nedanför kullen. Visserligen ska inte ungarna peta sönder skiten med pinnar och sprida ut den vind för våg, men hallå? I lekparken???


Mammans tidsschema för kvällen exploderade, gick i tusen bitar - Poff bara!

Inne hade nämligen den yngre av Bröderna Bus lyckats kleta tjära på dörrhandtag, på dörrkarmar, i hela badrummet, på tvålflaskan, på tandkrämen, förvandlat den vita handduken till batiksvart och sedan placerat sej med sina svarta fötter i soffan! GAH!!! Lilleman hade gått åt andra hållet, in i köket och lämnat avtryck på golvet, bänken och micron. Underbart!? =(

Mamman tryckte ner barnen i badkaret och funderade ett kort tag på att skura dem med rotborsten, men kom på att det var nog lite mer humant med en sådan där grön och gul kökssvamp. Ungarna skrubbades, golven skrubbades, badrummet skrubbades... Allt blev skinande rent, tänk vilken tur nu slipper ju Tonåringen städa badrummet imorn. *morr* ;) ;) ;)

Nu återstår kläderna, vilka jag misstänker är bortom all hjälp. För inte kan man få väck tjära på kläder väl??? Någon som vet?

Mamman lyckades jobba på snabbt och ungarna kom faktiskt i säng en knapp halvtimme senare än vad planen var från början. De skötte sej alldeles exemplariskt, förstod nog vad fel de gjort, så Mamman läste ett kapitel i boken ändå.

Mammans plan var att komma ner i sin egen säng före elva. Hon lyckas inte riktigt, får skylla på tjäran. Nu blir det i alla fall sängen! Sov Gott Världen, det kommer i alla fall jag göra! =D

1 kommentar:

BP sa...

Åh SUCK!!! Kan inte ens klantra barnen, de kan ju inte veta eller...

Kolla här:
På mattor och möbler baddas fläcken med eukalyptusolja och sedan bearbetar du den med svamp och varmt vatten med tvättmedel, eller tvättar bara som vanligt. Du kan oxå försöka gnida in smör och sedan tvätta som vanligt.

Men jag tror nog att det är smartast att slänga rubbet!