söndag 10 juni 2012

Från P-04:ornas poolspel till fotbolls-EM

Efter ytterligare en fullspäckad dag så är Mamman helt slut. Poolspel, tvätt, mat och mys framför matchen Spanien-Italien (plötsligt är vi tydligen fotbollsintresserade här hävdar Grabbarna Grus)... Ni bjuds på en bildkavalkad idag med då Mammans ord tagit slut! ;)

Idag spelade killarna poolspel på hemmaplan, i allt mellan duggregn och hällande, skvalande plask.
 
Åttaåringen gjorde premiär som målvakt i första matchen och var dessutom lagkapten! Hur stolt som helst!!! =)
 
Åttaåringen fick stå hela första matchen och släppte bara in ett ynka mål. Då ska tilläggas att han har inte ens varit målvaktstränad på någon av träningarna. Mammans grabb har bollkänsla! ;)
 
Hela truppen Kusinerna Knas på planen. Åttaåringen instruerar snabbt kusin och lillebror...
  
...som lyssnade bra på målis instruktioner. Ut med bollen till Lillebror som passar uppåt till Kusinen.

Mammans Sexåring spelade med nummer två på ryggen idag och fick, precis som han själv vill spela back i båda matcherna.

Ibland blir inkasten fel, tur att man får göra om!

Åttaåringen äger på att finta! Här ser det ut som om han ska rulla bollen till Lillebror som gjort sej beredd och springer uppåt samtidigt som Målis istället rullar bollen till nummer tretton som blev helt fri. Snyggt grabben!

Ja, vad ska man säga? Sexåringen har lite konstigheter för sej på planen rätt vad det är. Här ser det ut som om han tränar danssteg... Let's dance nästa kanske!?

Första matchen vanns med 8-1 och Lagkaptenen tackade, som brukligt, motståndarlaget för en god match!

"Van, Too, Free, Får, Fajv... Elävven..." Kanske inte är så dumt med alla pedagogiska barnprogram på tv ändå? De två små grynen gjorde inte alls mycket väsen av sej. Lite fika, lite korv samt en och annan vattenhåla höll dem sysselsatta medan Mamman kunde ägna sej åt pojkarnas båda matcher!

Match nummer två spelades mot "vårat lags" mest jämspelta motståndare. Ny målvakt och ny lagkapten. Sexåringen har fortfarande nummer två på ryggen och Kusinen nummer fjorton. Åttaåringen kröp in i tröjan med numero tres på!
 

Åttaåringen tar hörna...

Stackars Sexåringen höll på att bli mos när han var tuff nog att gå ensam mot de två duktigaste spelarna i motståndarlaget. Han bröt av snyggt flera gånger och vågade gå på lite mer än tidigare trots att de flesta han spelar med och emot är ett (eller till och med två) år äldre.


Kusinen tände även han till rejält under dagens matcher. =D

Mamman är fortfarande imponerad över snabbheten hos sin Åttaåring. Var kom den ifrån?


Kusinen gick solo på mål, men det är inte lätt att sparka in bollen då man hinns upp av båda backarna samtidigt. Starkt jobbat grabben!!!

Även match nummer två slutade med seger, den här gången blev det 7-6. Härligt grabbar!!!

När Mamman väl var hemma (med fyra slitna, blöta ungar i bagaget) så hade de stora barnen redan blivit avlämnade av sin farsa. Eftermiddagen och kvällen fylldes sen med dataspel, kycklingsallad, fotboll på tv och tvättmaraton, både i tvättstugan och i badkaret. Ganska praktiskt att tvätta både kläder och ungar samtidigt. ;)

Efter en krånglig kväll sover äntligen alla barn och Mamman har varit vaken alldeles för länge, i vanlig ordning. Det är så... Mamman behöver ett par timmar för bara sej själv på kvällen när hemmet blivit alldeles tyst.

2 kommentarer:

BP sa...

Ett inlägg helt i en f d målis smak kan jag säga! Mera sådant!!!
Killarna är ju hur duktiga som helst, och vilket roligt målkalas du fick bevittna. Vilken glädje!!!

Sandra sa...

Vad roligt att ni blivit fotbollsintresserade helt plötsligt:-) tror hela Sverige är det just nu utom vi.
Vattenpölar kan roa hur länge som helst.
Sandra