tisdag 19 juni 2012

Berget kvarstår och kvällskaoset består

Idag var det dags att ta itu med Mount Atticrest, vilket har varit behövligt mycket länge nu... Med tanke på att Mamman har många hjälpredor så borde det ha gått snabbt! =)

Tyvärr kom lite annat emellan, bland annat en tandläkartid för tre av barnen som Mamman helt glömt bort, Åttaåringen gjorde Mamman stolt då de var mäkta imponerade av hans tandborstning och fina tänder, värre gick det för de två största som fick bakläxa (tack och lov inga hål). Under turen till Lilla Staden påmindes dessutom Mamman om att bromsarna på bilen har blivit knäppa (Mammans gissning är att bromsoken bak behöver bytas). 

Någon måste alltså kolla bilen! Pappan jobbar sju dagar i veckan hela sommaren så där finns ingen hjälp att få (och om han lyckas ta sej hit några timmar mellan allt arbete så är den tiden ändå till för kidsen). Mamman har ingen bra koll på bromsar... Tyvärr! Lösningen får väl bli en annan...

Väl hemma igen kavlades armarna upp, dags att ta itu med vinden...

Först skulle bara kläder och skor i lägenheten rensas igenom... Och sen skulle bara maten lagas... Därefter skulle bara... GAH!

Som ni nog förstår vid det här laget står Mount Atticrest där det står!


Däremot har alla garderober, lådor och skåp rensats på kläder, skor och väskor! Barnen har hunnit njuta lite av solen samt den tillfälliga värmen och magarna har fått njutit av hemlagad stek med färskpotatis!

Lite hjälp har Mamman fått under dagen. =)
  

Sen kom kvällen och med den det totala kaoset. Mamman börjar tröttna på barn (stora som små) som helt ignorerar vad Mamman säger. Sen när är det okej att slå sin lillasyster och sparka boll inomhus? Sen när tror Stora Brorsan att han kan hota Mamman med att ha sönder hennes dator om hon plockar hans internetuppkoppling? Sen när är det okej att vara upp hela nätterna och sova hela dagarna och sen gnälla när man missar maten för att man är hungrig? Undrar Mamman... Uppenbarligen hjälper det inte att båda datatid, veckopeng och lördagsgodis försvunnit (eller rättare sagt, med deras beteende har de valt bort det vilket de är väl medvetna om). Visst är det underbart att höra dem busa och skratta, men inte när det går överstyr eller när de ska sova! ;(

Nu ska Mamman försöka att göra ett seriöst försök att få kidsen i säng. I morgon väntar fritids, "dagis" och arbete igen!

1 kommentar:

BP sa...

Suck!!! Det enda jag har viss förståelse för är att vara uppe hela natten och sova hela dagen;-)