måndag 25 juni 2012

Regn, kulhål och felande nät!


Så vaknade vi upp, till en dag än mer regnig än gårdagen. Tydligen ska det på vissa ställen ha kommit lika mycket regn det senaste dygnet som under en helt normal junimånad!

När Mamman lämnat barnen på "dagis" och fritids såg hon att polisen befann sej vid Hålans mataffär, kanske är det inte riktigt så lugnt i Hålan ändå?




Kulhål eller inte? Bedöm själva och kom gärna med gissningar. Här står alla handfallna över vad som kan ha orsakat hålen. Människor naturligtvis, men med vad?

I vanlig ordning så tycker jag att det är vedervärdigt dåligt av folk att bete sej såhär, vare sej det är vuxna människor som haft för avsikt att göra inbrott eller ungdomar som "roat" sej. Även Hålans bensinstation har råkat ut för att få fönstret inslaget ett flertal gånger, senast hade gärningsmännen (mannen, kvinnan, kvinnorna) sträckt sej in på macken och lyckats roffa åt sej cigaretter. För inte så länge sedan hade ett annat par i Hålan inbrott i sitt hus, MITT PÅ BLANKA DAGEN! Några hade backat upp bil med släp på gården, gått in och stulit i princip all elektronik. SJUKT!!!

Det är väl tur ändå att vi bara har en gammal "tjocktv" eller två och att datorerna knappast väcker något begär då den nyaste är fem år till vintern. Dessutom kör vi med gamla hederliga åbäken till monitorer! ;)

Nåväl, både före och efter arbetet har Mamman suttit i telefonkö hos BBB.

Det första felet hon ringde om visade sej vara rikstäckande så de stora barnen har klarat sej utan internet hela dagen, vilket i sin tur resulterat i muffins, blöta ungar och ett totalt kaos här hemma.

När Mamman kom hem fick de bråttom och hjälpte till att röjja undan i alla fall hälften. ;)

Samtal nummer två gällde routern som uppenbarligen bestämt sej för att trådlöst inte var dennes melodi då nätet äntligen kom tillbaka. Det felet avhjälpte killen jag snackade med på fem minuter! (Fast ingen vet om att nätet är tillbaka ännu... ;) )

Nu närmar sej klockan midnatt och sängen kallar på Mamman!


Bakom skogen kan man skymta lite av solnedgången, månne det finns hopp om sol under morgondagen?

1 kommentar:

BP sa...

Ett kulhål är det nog inte, för stort skulle jag gissa. Å då har jag ingen erfarenhet av sådana dumma dåd. Ser ut som ett hål från ett basebollträd.
Inbrott mitt på dagen är "flugan" i rika Stockholmsförorter. Då är ju alla på jobb och grannsamverkan uppenbarligen inte igång.
Så trist och onödigt!