torsdag 7 juni 2012

Man tager vad man haver...

Konstigt att kliva upp på en söndag och upptäcka att det är torsdag. ;) Hela veckan blev bak och fram då vi fick ledigt från jobb och skola en onsdag.

Mamman och småttingarna tillbringade förmiddagen med att handla och leka på gården tills Bröderna Bus kom hem från skolan. Barnen lekte med allt olämpligt så som spikar, långa pinnar och getingar medan Mamman tog det lite lugnare och travade runt med sin kamera. =)

Väl inne travade Åttaåringen raka vägen in i köket och gjorde färdigt sin läxa (barnen gör sin mor så stolt vareviga dag, varje liten grej räknas) medan Mamman rotade runt i frys och skåp för att hitta något att laga mat av.
 
Tillslut hade hon hittat en halv säck potatis, en påse wokgrönsaker, lite bacon och kassler samt en påse förvälld svamp sen i höstas. Det, tillsammans med lite mozzarellaost och en klick paprika- och chillicreme fraiche blev till en festmåltid! ;)

 

Efter maten sprang de fyra yngre förmågorna iväg till granntösen längre ner på gatan (även Mamman hamnade där tillslut) där de sprang sej trötta på ett löpband! Sexåringen var uppe i 17 km/h i uppförslut som mest!

Tack vare det (kanske) så somnade alla fyra barnen som änglar ikväll och nu ska Mamman sätta sej framför tv:n en timme innan även hon förpassar sej ner mellan lakanen! =)

1 kommentar:

BP sa...

Det blev ju en festmåltid!!! Duktig tjej. Koka soppa på en spik liksom:-)