torsdag 14 juni 2012

Ett långt inlägg om en ännu längre fadäsfylld dag! ;)

För att göra en lång dag kort... Eller för resten... Särskilt kort lär inte inlägget bli hur jag än vrider och vänder på det hela! ;)

Mamman hade en plan, och ni vet ju hur det går när Mamman har en plan... Ja, just det... Åt skogen, för att uttrycka det med ett trevligt språk!

Planen var enkel, Mamman sover gott hela natten, vaknar, skickar ungarna till skolan (sista dagen på läsåret), Mamman och småttingarna tar snabbt hand om de sex maskinerna med tvätt, lagom till Bröderna Bus kommer hem så blir det lättlunch och sedan en tur till Stora Staden (och Lager157) för att inhandla lite nya kläder till de tre skolgossarnas avslutning imorgon! Lätt som en plätt!!!

Om, ja nu kommer det där ommet... Om det inte varit för att...

Det hände en liten, eller för att vara helt ärlig STOR, olycka i en av mellanbarnens sängar inatt. Stackaren trodde sej gå på toaletten, men så var visst inte fallet. Prick klockan ett väcktes Mamman (som för övrigt precis somnat) av ett ryck i armen och en viskande röst som förklarade att sängkläderna behövde bytas. Mamman klev upp, slet sängkläderna ur sängen och bäddade en madrass på golvet och barnet somnade om, likaså Mamman.


Fem timmar senare kom Lillen snubblande och ville krypa upp till Mamman, morgonmys! När Mamman skulle lyfta upp honom kände hon att pyjamasen var fuktig. Åh nej, tänkte Mamman (som var trött på kissiga ungar) och trädde av pyjamasen bara för att upptäcka att blöjan var torr. Mamman kliade sej i huvudet och gick in i sovrummet för att kolla sängkläderna. Både täcke, lakan (tack och lov att han har frottélakan i sin säng) och kudde var fuktiga. Mamman kliade sej ännu mer i huvudet och när geniknölarna vaknat till liv så konstaterade hon snabbt att Lillen sovit gott i fem timmar med kiss droppande från madrassen i slafen över. Nice surprise liksom!


Ur med mera sängkläder, in med ungen i duschen och sen lite mys så han somnade om.


Hej då hojtade Tonåringen en stund senare och Stora Brorsan (som plötsligt blivit väldigt mån om utseendet) hoppade glatt in i duschen.

När han var färdig på (det minimala) badrummet så släpade Mamman in den genomkissade madrassen i badkaret och gjorde sitt bästa för att tvätta den. Tänk er synen... Ett litet badkar, en stor madrass och en Shannara inklämd mellan madrass, handfat och toalett! Antar att det såg hysteriskt roligt ut. (Roligt tyckte i alla fall ungarna det var att trampa runt på den handduksdraperade madrassen för att få ur så mycket vatten som möjligt ur den efter de vaknat. Och nej, den låg inte kvar i badkaret. =D )


Bröderna Bus vaknade till liv och släpade sej in i köket, strax efter kom Lillan indansande och önskade alla en God Morgon med ett glittrande leende i ögonen.


Ytterligare fem minuter senare släntrade Stora Brorsan in i köket, snyggt klädd i jeans och en fräsch t-tröja, för att käka frulle. I samma veva lämnade Mamman köket, men fick snabbt springa tillbaka då Stora Brorsan började skrika över att locket på mjölkdunken inte satt på ordentligt.


Den där pubertetsklumpigheten hade slagit till. ;) Stora Brorsan hade ryckt tag i dunken, lite lekfullt, och skulle spexa inför småsyskonen. Detta resulterade i att korken flög av och en rejäl skvätt mjölk träffade honom i ansiktet för att därifrån snabbt sprida sej ner över kläder, stolsdynor och matta.


Så... Stora Brorsan in i duschen (igen), gastande över att han inte hade mer snygga kläder rena och Mamman ner i skurhinken. Bäst som Mamman torkade mjölk så hade katten ätit upp sin mat och tog ett skutt ner från bänken, landade lite väl tungt och stötte upp allt maginnehåll på köksmatta nummer två. Vilken TUR att Mamman redan var i städtagen! ;)


Tur var det också att Mamman redan bokat tvättstugan hela dagen idag!

När så alla Grabbarna Grus kommit iväg till skolan för sista skoldagen det här läsåret (i morgon är det avslutning i kyrkan och sen är det sommarlov, Mamman vet inte om hon ska glädjas eller våndas över det faktumet ;) ) så släpade Mamman ner fyra tvättkorgar, två mattor, två täcken och en stor jä**a madrass till tvättstugan (där de för övrigt INTE lyckats fixa strömmen till centrifugen så Mamman fick flytta den tvättade tvätten från den gamla till den nya maskinen för att centrifugera den extra vid varje vända i tvättstugan). Dagens tvättmaraton hade tagit sin början...


Med duktiga hjälpredor går tvättandet som en dans! ;)


Resten av dagen följde i samma tecken!


Storhandlingen (för hela två dagar) avslutades med hemgång i störtregn...

Visst är det underbart med glädjen hos ett barn. Hakuna Matata - Inga bekymmer!


Vända nummer tre ner i tvättstugan höll på att sluta illa då någon söt liten själ hade gillrat en fälla i källartrappan bestående av en pinne. Som Mamman naturligtvis rullade iväg på och således studsade ner två trappsteg, MEN lyckades hålla sej på fötterna! =)


Eftersom man inte ska gråta över spilld mjölk så gjorde inte Mamman det då hon bar upp kartongen (med fyra tvålitersdunkar mjölk i) som på grund av vätan vek sej så att mjölkdunkarna for åt alla håll i trapphuset, varpå en sprack (NATURLIGTVIS) så att Mamman fick skura trappor (vilken tur att skurvattnet redan stod i lägenheten och bara väntade). Som sagt var, Mamman grät inte! Istället undslapp hon sej ett aningens hysteriskt skratt, då hon vid detta laget passerat gränsen mot galenskap!

Under nästa vända till tvättstugan konstaterade Mamman att skumgummimadrassen inte gått att få ren. Pappan ringdes och beordrades ta långlunch för att köpa ny madrass på IKEA samt besöka Lager 157 för att inhandla varsin t-tröja till grabbarna då han ändå kommer hit på skolavslutningen i morgon (vilket även den andra fadern samt småbarnens farfar och farmor B ska göra). Arbetsfördelning eller delegering... Problem solved!Efter en sådan här dag så var Mamman (och resten av gänget) värda lite god mat, så god mat blev det. Den räckte precis trots att Tonåringen hade nattsällskap med hem!


 Roliga små tomater inhandlades tidigare under dagen, smaskens var de också!
 När mat och disk avklarats sprang Snufflis ner till söta tösen längre ner på gatan för att leka och pojkarna sprang ut för att leka med Lillens lilla drake medan Mamman gjorde ytterligare en vända i tvättstugan. Nu sken solen och det var riktigt behagligt ute (om man bortser från gödselstanken som ligger som ett tjockt täcke över Hålan just nu).
"Mamma, ja haaaj ett papplapy nu..."
 


 

Klockan hann bli närmare nio innan ungarna käkade kvällsfika och Mamman råkade ut för dagens sista fadäs då hon trädde på frottélakanet på Lillemans madrass. Ett av gummibanden spratt av och träffade Mamman under ögat - SNYGGT! Hoppas märket försvinner till i morgon då vi ska sitta fint i kyrkan och lyssna på alla sjungande små barn. (Tonåringen ska för resten sjunga "Rolling in the deep" på sin skolavslutning, men där får inga mammor och pappor närvara tyvärr.)


Färska björnbär och hallon till kvällsfika är mums fillibaba!


Om nu någon orkat läsa ända hit ner så hoppas jag att ni skrattat gott åt dagens äventyr, det gör jag nu, såhär i efterhand. ;)


Nu ska Mamman ner en sista vända i tvättstugan och sen kommer hon sova som en liten blå så fort huvudet träffar kudden!

2 kommentarer:

Sherlock sa...

Jag började skratta högt då katten landade för hårt.. Sen fortsatte jag.
Huvaligen vilken dag!

BP sa...

What a f"#¤¤% day! Ett hett tips: lägg en sådan gummimatta eller vad det kallas på madrassen så undviker du fler besök av pappan hos Ikea i den stora staden.
Å japp, jag läste hela inlägget, men kunde hålla mig för skratt om man säger så;-)