söndag 31 juli 2011

Folkfyllt spektakel och en chansning

Godmorgonmys med "prickiga korven" =)

Det finns några tillfällen varje år som Lilla Hålan invaderas av folk. Vid de tillfällena så funderar Mamman på om alla trafikregler upphör att gälla? Hamnar vi en zon som inte berörs av de lagar som annars gäller? I ett parallellt universum kanske?

Eller vad sägs om bilar som parkerar mitt i korsningar (mest tyskar kan noteras), inte bara en bil utan tillräckligt många för att man knappt tar sej gående ut från vår gata (tur att det inte behövdes en ambulans eller brandbil i hålan idag).

Eller ett "klappträ" till chaufför som kör om en hel kö och håller på att mosa ner Mamman och de fyra små barnen mitt på övergångsstället (vid en fyrvägskorsning med refuger).

Dagens folkmagnet - En av Sveriges största samlarmässor. Hela marknadsplatsen och området runt om förvandlas till en jättelik loppmarknad och letar man efter något särskilt kan man spara mycket pengar på att ta sej tid och gå igenom alla stånd. Ett litet exempel: En skål kostade i ett stånd 240 spänn, en bit längre bort stod en identisk skål för 20 riksdaler, en kund prutade dessutom ner den till sjutton kronor eftersom det var det "gröschel" som fanns att tillgå i hans ficka. =)

Vy åt ena hållet från Kungahögen (vikingagrav) på marknadsplatsen (såg likadant ut åt alla håll).

Efter att ha vandrat runt en sväng på detta spektakel, fenomen eller vad man nu kallar tusentals människor som rotar runt bland skräp för att hitta pärlor, så intogs våfflor och lägenheten röjdes på ett kick. Stora Brorsan fick hem en polare och sen for alla utom Tonåringen iväg och badade.

Lagom till att Mamman parkerade bilen lämnade alla andra stranden - Orsaken? Muller i fjärran och hotfullt svarta moln som närmade sej. Mamman chansade och bestämde att ett dopp kunde det bli i alla fall.

Sisten i är en rutten sill!Sjuåringen visar upp sina simkunskaper! Duktig kille har lärt sej själv!!!Plötsligt blev luften alldeles stilla, ytan låg spegelblank, nu, tänkte Mamman brakar det snart loss! Tio droppar var ungefär vad vi fick på stranden, ett tiotal meter bort öste det ner! =)Strax efter sex var himlen åter klarblå och solstrålarna värmde oss gott fram till att vi for hem vid halvåtta. =)


"Va? Måste vi åka redan?"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag vore barn, då skulle jag bo hos dig :)
Underbara människa ;))

//Pillargontanten.... Inloggning failed...

BP sa...

Lilla prickkorven!!!! Sista bilden är kanooooon ja och spegelbilden i vattnet, vilken idé!!!
Om du vill bli av med tyskar som invaderar Sverige verkar det som, så ska du åka till Marmaris, där vi på två veckor inte mötte en enda!!!
M verkar inte lida av sina prickar iaf, så skönt!!!

♥TrollMorsan♥Mamma till 8 Troll♥ sa...

Åh vilka otroliga bilder! Ni ser ut att ha det alldeles underbart!

Mängder med kramar till dig och din familj!