måndag 11 juli 2011

Hemmahäng

Idag har vi hoppat över alla utflykter, såvida man inte räknar turen till Lilla staden för att hämta Mammans nya körkort, besöka tandläkaren med två barn och lämna tonåringen hos en kompis eftersom hon ska ut och tälta som en utflykt?

Efter morgonturen till Lilla staden och pannkakslunch (varvat med spring i tvättstugan) tillbringades tiden fram till 18,00 ute på gården. Hemmahäng i sandlådan rockar det med! ;)

När vi kom in gjorde vi ett gemensamt röj - tolvåringen diskade, småbarnen plockade leksaker och fixade sitt rum medan Mamman rastade snabeldraken och vek all tvätt. Därefter intogs lite mat och fem barn tog sej genom duschen.

Klockan åtta sov Lillen gott och de tre andra små låg i sina sängar och småpratade till halvnio. Mamman ska ta en tidig kväll idag hon med så om en knapp timme ska tolvåringen få krypa i säng han med!

Dagens goda gärning - Mamman hittade en kamera i skogen, den visade sej vara märkt med namn och telefonnummer till ett par i Norge. Mamman ringde och de blev jättetacksamma! Det känns skönt att ha gjort någon glad! =)

Dagens gulligaste - Tolvåringen frågade Mamman:
"Tror du att kärlek kan vara tung?"
"Jo, det kan den nog..." svarade Mamman och funderade på om sonen blivit en djuping
"Men du mamma, då kanske det är därför du är tjock? För du äter ju inte så mycket godis, men du älskar oss så mycket!"
"Söta unge vad du är gooo!"

Inga kommentarer: