lördag 16 juli 2011

Vi hade två alternativ, men valde det tredje

Den här dagen hade vi två val:
  1. Besöka motordagen i Borgvik
  2. Gå på westernmarknad på Hudson bay borta i Svanskog
Om och om igen försökte Mamman få fram vad barnen helst ville göra. Klockan passerade elva, den tiden vi hade tänkt åka, närmade sej tolv och strax före ett så satte Mamman Pappan på att fixa mat.

Efter att hamburgare, potatiskroketter, grönsaker och annat smaskigt slunkit ner i magen konstaterade Tonåringen att hon bara ville vara, likaså Stora Brorsan. Mellanpojkarna bad om att få åka till mormor och morfar.

När klockan passerat fyra kom vi äntligen ut och det blev en tur ut i djupa skogen, till kära mor och far. Där serverades fika och sen blev det skogspromenad! =)

Vi hann nog knappt lämna tomten innan vi hittade de första svamparna.

Både härligt goda kantareller och...

...vackert färgade giftsvampar.I skogen hittade vi även en ovanlig växt, tallört. Lite kul att vi hann se dem innan skogen ska ner...


Massor av små bebisgrodor hittade vi också, trodde vi skulle trampa på dem där de for fram. Medan Mamman gick (och gick och gick) med så böjd rygg hon klarar (försök se den synen framför er ;) ) för att fotografera ovanstående groda...

... så hoppade en annan liten groda upp på Mammans tumme! =)

Tillbaka på gården med massa god svamp!


Tillräckligt för att alla kunde unna sej en lyxig kvällsfika bestående av två mackor fyllda med nystekt svamp och för att ha till maten i morgon! Gott!!!

Inga kommentarer: