tisdag 12 juli 2011

One more try

Igår kväll var Mamman så duktig så! Hon fick alla små barn att sova före halvnio, tolvåringen kom i säng tio samtidigt som Mamman slog av datorn och sedan slötittade på tv:n och småpratade med K i telefon fram till elva då hon släckte ner för att sova.

Somnade snabbt gjorde hon också och sov jättegott... Till halvtolv då Lillan vaknade och var blöt om baken. Sen hann Mamman sova ytterligare en knapp timme innan Lillan vaknade igen och hade ont i benen. Lite medicin och massage senare så somnade tösen om bredvid Mamman vilket innebar en varm, klibbig lur fram till gryningen. Där fick Mamman för att hon planerade en lång, god natts sömn. Hon gör ett nytt försök ikväll! =)

Morgonen tillbringades i telefonkö. Mamman var tvungen att få en tid till vårdcentralen åt nästansexåringen eftersom han fått så fula märken (sår, utslag, eksem?) på benet och i ljumsken.

Efter besöket på vårdcentralen, där de tog en odling eftersom de funderar på om han har drabbats av samma streptocock som jag har i benet nu, for vi vidare till Lilla staden för att hämta upp tonåringen som tältat vid sjön i natt (förmodligen en härligt, hysterisk natt fylld av fniss och prat).

I vanlig Shannariansk ordning så var inte vägen hem spikrak utan det gjordes en liten avstickare ut i skogen.

Där vi hittade en jättemysig plats med vindskydd, dass och bastu!!! Det var ordnat med papperskorgar och där fanns krukor med blommor, men inte ett hus så långt ögat kunde nå.

Förmodligen sköts platsen av de som har sina båtar i den lilla viken in från Harefjorden (tror jag). Det blir nog ett besök till där någon vacker höstdag, med korv i matsäcken! =)

Nåväl, efter den avstickaren gjordes ytterligare en avstickare in i djupa skogen, till kära mor och far (som inte var hemma). Knappt hann vi dit förrän skyarna öppnade sej och vi hamnade mitt i ett åskoväder. Det var över lagom till pappsen kom hem. Vi blev kvar i ett par timmar innan färden fortsatte hemåt, mot maten och sängen! ;)

One more try verkar inte fungera... Barn numero sex sover redan gott men fem, fyra och tre ligger i sitt rum, babblar, klurar och fnissar... Nåväl, de ligger åtminstone i sina sängar! Mamman själv börjar se i kors så hon ska parkera sej i sängen framför tv:n nu! =)

1 kommentar:

4U2! sa...

Sov gott (håller tummarna!).