torsdag 28 juli 2011

Skepp o'hoj!

Så var det dags att göra det som barnen längtat efter så länge. Tyst tassade mammorna upp fem
på morgonen, pysslade runt i köket, packade matsäck, väckte barnen en efter en och såg till att de smömndruckna små liven kom i sina kläder och passerade toaletten på väg ut i hissen.

Strax efter 06,00 var tio barn och två mammor inpackade i bilarna och färden mot Slussen tog sin början (huh, Mamman tycker inte om att köra i stora staden). Väl framme kollade ungarna in färjan "Isabella" som vi skulle lämna Stockholm på, de tyckte den var STOOOR! =)

Efter att Mamman betalat biljetterna (962 spänn för tolv pers med buffé är ett kanonpris) så tog de stora barnen varsitt litet barn i handen och for upp en våning för att gå ombord, Mammorna med småttingarna blev hänvisade till att gå ombord på samma plan som vi befann oss. (De stora barnen var jätteduktiga som vanligt, de tappade inte bort en enda unge ;) ).

Frukost ackompanjerad av utsikten då färjan lämnar hamn är något utöver det vanliga konstaterade barnen! =)

Springa runt ute på däck blev också snabbt en favorit (till Mammans fasa ;) ). Blev inget bortfall av barn, dock av en napp. "Tytte imma habet mamma, åtte undej batten."

Lilleman fascinerades av allt som snurrar.

Under sommaren så är konferensvåningen barnvåning. Bollhav, hopptorn, ritrum och lekrum. Medan de fyra stora fick underska båten själva satt Mammorna och tittade på de sex små som lekte sej svettiga! =)


Ibland har man kameran framme vid precis rätt tillfälle!


Att vänta på insläppet till buffén var det tråkigaste på hela tiden. Tjugo minuters tjatande "Öppnar det snart?" "Mamma, jag är hungrig!" kullerbuttor och rally runt kön. Konstaterades ändå att det var väl värt väntan! Borden var fyllda av smaskig mat, kallrätter, varmrätter, allsköns efterrätter och ett stort bord fyllt av mat som passar barn. Vi rullade ut därifrån allihop! ;)

Efter byte i Mariehamn så fortsatte resan precis som innan, upptäcksfärder, bollhav och taxfree. =)

Väl hemma kördes alla ungar genom hygienspridaren, utfodrades och trycktes i säng. Nu är det dags för Mammorna att ta ett glas vin eller två och bara prata bort halva natten! =)

Skål och sov gott!

1 kommentar:

BP sa...

Dina bilder säger mera än tusen ord - ni och ungarna hade kanooonkul på båten.
Bara ett tips för framtiden: Åk in till stora staden som förhopningsvis har IKEA och plantera ungarna i bolhavet... i timmar. Det kommer du att uppskatta;-)