lördag 9 juli 2011

Dagens Hemester - På Pappans hemmaplan

Denna morgon fick Mamman och hennes syster en snilleblixt! "Ja, vi packar in alla ungar i bilen och far iväg på Powermeet i Västerås!"... I en knapp timme höll vi fast vid den idén innan verkligheten hann ikapp oss och vi konstaterade att vi skulle hinna dit lagom till insläppet stängde, sedan få parkera längst bort, knappt hinna se något och sen behöva stå i kö i Västerås i typ fyra timmar för att ta oss ut... Det får bli nästa år istället! =)

Efter ett X antal samtal fram och tillbaka så bestämde vi oss för att ge oss av till Pappans hemmaplan och dra med även honom på utflykt.

Dagens Hemester blev en tur till Skage Fyr, längst ut på Hammarös sydspets.

Skage fyr - En bemannad varningsfyr, med endast rött blinkande sken, som uppfördes 1872. För att klara försörjningen så ägnade sej fyrvaktarfamiljen även åt fiskeri, småskaligt jordbruk och båtbyggeri med mera. Den sista fyrvaktaren flyttade 1930 och två år senare lades fyren ner.

Hammarös Sydspets

Mamman tittade på sina barn, och Minibatman, medan de skuttade runt på klipporna, balanserade i vattenbrynet och hoppade från en halkig sten till en annan med hjärtat i halsgropen, men bestämde sej för att låta dem hållas. (Vet ju själv hur kul och spännande det var ;) och om någon skulle ha rasat i så fanns två pappor och en mamma till som kunde sköta räddningen.)


Efter att barnen tröttnat på klipporna och magarna fyllts med fika gick vi tillbaka den knappa kilometern till bilarna och for tillbaka några kilometer för att svänga av till en badplats vid flata klipphällar.Efter en trevlig dag samlades vi hemma hos min syster för att grilla.

Mums fillibaba! Tack för maten syrran!

Och för jordgubbarna! =)

När vi äntligen var på hemmaplan sjönk solen ner bakom skogen, men vad hjälpte det? Mammans stora och små älsklingar verkar inte behöva någon sömn alls längre. ;)

1 kommentar:

♥TrollMorsan♥Mamma till 8 Troll♥ sa...

Otroliga bilder! Vilken utflykt!!

Kram till dig och din familj!