tisdag 19 juli 2011

Napp eller inte napp?

Vaknade till ännu en morgon fylld av smatter mot rutan, dock sken det upp en sväng efter frukosten så när Mamman påbörjade sitt tvättmaraton så smet Lillan iväg till sin kompis längre ner på gatan. Tyvärr dröjde det inte länge för än skyarna åter öppnade sej. Vad göra med en bunt rastlösa ungar då? Jo, alla bänkar sej i soffan, tillsammans med kompisar, och påbörjar ett Harry Potter maraton.

När det åter sken upp så passade Mamman på att hämta hem Lillan, precis då de skulle gå hem så började skyfallet igen, den här gången ackompanjerat av muller och blixtar.

Efter att alla fått lite mat i magen så lyckades solen återigen ta kommandot och bet sej fast på himlen resten av dagen.

Stora Brorsan och hans polare packade fiskegrejerna och smet ner till älven, vilket ledde till att Bröderna Bus började tjata om att fiska de med. Mamman kapitulerade, letade fram flytvästar, metspö och majs för ett par kvällstimmar i hamnen.


Sjuåringen visade på ett stort tålamod.

Nästansexåringen och Snufflan gjorde ett tappert försök... I två minuter innan tålamodet tröt!

Lillen rusade fram och tillbaka på bryggorna med en halt mamma (med hjärtat i halsgropen) i kölvattnet.Plötsligt fångade något Lillens och Sjuåringens intresse. Mamman blev nyfiken och lyckades till slut ta sej ner på bryggan (hur hon skulle ta sej upp glömde hon räkna ut).


Trollsländor var vad som var så intressant. =)

Efter någon timmes fiskande tittade barnen längtansfullt bort mot badplatsen där Tonåringen, Stora Brorsan och deras kompisar höll till.

Mamman hjälpte dem att packa ihop för att knalla bort till badplatsen så de kunde plaska i kanten med fötterna.

Det här med att doppa fötterna visade sej inte funka så bra. Snart hade alla fyra slängt bort sina kläder och badade för fullt tillsammans med sina kompisar! =)Nåväl, Lillen var inte helt naken, han fick behålla t-shirt och flytväst på för säkerhets skull (blir ju djupt väldigt fort i älven).

På väg hem passerade vi "vikingaområdet". Till höger i bakgrunden syns den nytillverkade (för hand) runstenen och till vänster vikingamuseét. Nu till helgen hålls Vikingating med marknad, yxkastning, tornerspel med mera. Har ni vägarna förbi eller befinner er i närheten så är det väl värt ett besök! =)

Inga kommentarer: