lördag 30 juli 2011

Borta bra men hemma bäst

Nog är det så att det är skönt att komma hemifrån, bort från sin egen vardag, men det är ännu skönare att komma hem igen efter att ha varit borta en vecka. =)

Tack så jättemycket Syllen, för en underbart rolig vecka. Har varit så skönt att få sitta och prata om allt och inget och kul att få göra saker som jag tror att alla barn ändå uppskattat trots lite gnäll periodvis. ;)

Färden hem gick bra, fram till Örebro sa ingen ett ljud! =) Efter matintaget hann vi åka i närmare en timme innan kaoset satte in, tjyvnyp, skrik och bältesutbrytarbarn. En snabb festispaus senare kunde vi lugnt fara vidare. =)

När vi kom hem upptäckte vi att en sko mystiskt försvunnit mellan Örebro och hålan... Kul! Eller inte, Lilleman hade bara ett par tofflor, nu blir det till att shoppa nya (jaja, kan ju vara kul det med ;) ).

Innan jag ens hann låsa bilen så började barnen ropa uppe från balkongen...
"MAMMA, det finns fortfarande inget internet. Jag dör om jag inte får komma ut på nätet!"
"Mamma, får vi öppna legot nu?"
"Mamma, vi har INGEN MJÖLK HEMMA!" (Attans, glömde bort att det var lördag!)
"Mamma, jag tänker inte äta något när vi bara har så äckligt bröd hemma!"
"MAAAAMMMMAAAA, är det här mina? Är det här mitt? Vem har du köpt det här till?"

När jag med nöd och näppe lyckats få på mej de två sista väskorna, låst bilen och lockat med mej Lilleman (vars nya mantra gick: "Min sko mamma min sko mamma min sko mamma.") så ringde mobiltelefonen. Syster kom med dåliga nyheter (Vila i Frid)...

Lilleman nådde ytterdörren före mej, men där tog det stopp eftersom de andra barnen släppt alla väskor och kassar i det minimala hålet kallat ingång. Efter att ha lyckats klättra över berget så fick jag sätta mej och ringa BBB (ingen telefonkö) och där var de lika hjälpsamma som vanligt. Problemet fixat! (Som synes.)

Nu är klockan tio, de fyra små har precis somnat (efter en kvällsmåltid bestående av burkmat och festis, ehrm), Mamman ska bädda ner sej i sängen... De två stora? Ja, de vet var de har sina sovplatser! ;)

1 kommentar:

BP sa...

Alltså - sa du att du sovit två timmar förra natt..., jo det sa du;-)
Du är ett fenomen på att klara minst sagt stressiga situationer - å att ringa BBB var ju genialiskt!!!
Den tappade skon kan du leva med (tänk på vad du spenderade på båten), men hans skor var ju sååå söta om jg tänker efter;-)
Sov gott nu tjejen, hoppas på en hel natts sömn!! Ja åsså hoppas på att Ms vattenkoppor inte ställer till det för dig.
Nja, jag tycker nog att borta kan vara bäst ibland, fast bara ibland;-)