fredag 15 juli 2011

Fredagsröj eller fredagsröj ;)

Kollade in facebook en sväng denna morgon och det verkar som om hela min vänskapskrets, liksom jag och mina ungar, städar på fredagar. Fredagsröj kallar vi det här, än så länge, antar att det ordet snart kommer ha en helt annan betydelse för somliga i familjen! ;)

Dagens röj gick på ett kick - Tonåringen diskade och plockade ordning på sitt rum, Stora Brorsan fixade sitt rum och en del småplock i resten av hemmet, Bröderna Bus bar ut alla sopor och plockade rätt i sitt rum tillsammans med Lillan, Lilleman plockade upp sina leksaker i vardagsrummet och Mamman rastade snabeldraken. På knappt en timme såg hemmet helt okey ut! Underbara duktiga ungar, Mamman älskar er!!!

När det var gjort blev det mys och pys för hela slanten fram tills att småttingarnas farmor dök upp. Då fixades snabb lunch och sen tog alla en välförtjänt lugn eftermiddag. Ute smattrade regnet mot rutorna, inne målades, spelades och tittades det på tv. (Mamman passade på att bränna ner en hel massa foton medan farmor underhöll barnen.)

Kvällen närmade sej snabbare än en oljad blixt och runt 17-tiden kom Pappan hit med "den förlorade sonen" som haft jättekul med sin kusin och hans pappa i ett par dagar.

Efter en härlig dag och efter att ha stoppat de två minsta i säng (vid tio) tog Mamman med Pappan ut på en promenad i duggregnet medan farmor läste saga för mellanpojkarna.Nu ska Mamman vara lite social med sina gäster innan hon stuper i säng. Något säger mej att det blir sent inatt!

1 kommentar:

4U2! sa...

Fler händer som hjälps åt gör allt mycket lättare! :)