torsdag 7 juli 2011

Sommarlovslunken går sin gilla gång

Nu har den Shannarianska familjen verkligen parkerat sej i sommarlunken. =) Även första halvan av denna dag försvann i myspys och sirapsseghet. Underbart (om man räknar bort tvätten). ;)

Efter att alla måsten avklarats, såsom disk, mat och tvätt så packades barnen in i bilen och med Mamman som chaufför så begav vi oss till Siktjärn (småbarnens nya favoritbadplats, tyvärr höll inte de stora med eftersom de tyckte att det var för grunt vid bryggans slut).

Har ni någonsin hört talas om "Hemester"? Vi har praktiserat det flitigt ett par år, semestra på hemmaplan. Nu är det tydligen den nya trenden att göra just det, enligt en artikel i senaste numret av "Mama". Ytterligare en trend skapad av den Shannarianska familjen alltså! ;) Haha

Vägen dit går, som ni säkert tidigare förstått, genom natursköna områden som även denna gång bjöd på "godis" för kameralinsen. =) Knappt hade vi påbörjat resan på grusvägen för än vi mötte ett par tranor...

...och en kort stund senare dök det här paret med sångsvanar upp en liten bit från vägen.

När alla barnen kommit i plaskkostym så börjar Lillen frenetiskt peka ner på backen och upprepade gånger säga padd-padd-padd. Mamman fångade kameran, säker på att Lillen hittat en groda och smög dit. Grodan visade sej vara en enorm skalbagge som liksom hoppade fram genom att flyga korta sträckor. =)

Det här är ungefär vad som syns av Stora brorsan och Tonåringen varje gång de ser att Mamman har en kamera i näven! =)Hög luftfuktighet, hög temperatur och en hel massa moln... Mamman hade också gärna svalkat sej!

När vi kom tillbaka upp till våra kläder så kröp en hel massa små "aliens" runt på dem. Mamman förklarade för sina små sötnosar att det nog var fjärilslarver, men de hävdade bestämt att det måste vara aliens eftersom de bara har ett öga! =)

På vägen hem råkade familjen, i vanlig ordning, ta en liten omväg och det dök upp flera små svarta skyltar som visade på lämningar efter vägen. Små stenhögar efter torp och en och annan fångstgrop. Just den här gropen, Rävegropa, var nära en och en halv meter djup. Det är fascinerande att folk ens vet att det är en gammal fångstgrop. Hur kan de veta det?

Innan jag nu kryper ner i sängen och "slöglor" lite på tv:n så vill jag bara önska min syster grattis, igen! =)

1 kommentar:

BP sa...

Hemester - varför inte... läs mitt dagens så förstår du att jag håller helt med dig.
Klart minus dock för den otroligt skarpa, äckliga larven (krypet) - yuck och färgen på vattnet - yuck. Utmärkt att du sitter bredvid och fotar...