tisdag 26 juli 2011

Så många val, så lite tid

Dagens plan var ett besök på Skansen, men efter att barnen börjat lekt rövare klockan sex, molnen hopade sej och vi kom på att det var "Allsång på Skansen" (och därmed massor av folk samt noll lediga parkeringar) ikväll så begav vi oss av mot Haga slott och Fjärilsparken efter lunchen istället.

Vi började med att strosa runt lite i blomsterträdgården (som var en ganska sorglig syn).


Själva fjärilsparken var uppdelad i tre avdelningar (växthus). I den första delen fanns fiskar, som man kunde klappa på, sköldpaddor och, så klart, massor av jätteväxter. =)

"Toooja piskaj mamma"

"Ååååm åm piska"


I del nummer två fanns lite fåglar och farligare fiskar, som man inte fick klappa.


Sist men inte minst kom vi till regnskogen, där fjärilarna skulle finnas. Till att börja med hittade vi inga, men efter ett par rundor (med svetten forsande från varje por) hade vi fått sett några. De allra finaste var dock för snabba eller satt med vingarna ihopfällda.

Barnen var fascinerade över att det kunde regna inomhus. =)
Lilleman helt uppslukad av det skådespel som visades upp framför honom... Två stora blå fjärilar (som inte fastnade på bild) dansade runt i någon sorts parningsdans.
När vi närmade oss utgången och presentbutiken kom Lillan fram och ryckte i min arm, uppspelt och ivrig så att hon snubblade på både fötterna och orden.

"Mamma, mamma jag har hittat Nemo och hans syskon! KOM DÅ!" lyckades hon i alla fall tillslut haspla ur sej. =)

I presentbutiken köpte lilla dottern en lång mjukisorm ("För det har faktiskt brorsorna mamma och jag får aldrig låna dom") och Stora Brorsan köpte...

...en ask med larver "Original Worm Snax" med mexikansk kryddblandning...

...och delade snällt med sej till de som ville smaka. De flesta vågade prova! =D

Innan vi återvände till bilarna fikade vi och lät barnen rusa av sej i parken. Barnen har varit otroligt duktiga även om Nästansexåringen fick ett totalt bryt på väg till parken. De stora har frivilligt släpat runt på de små och alla tio var med hem, helskinnade! ;)

Efter maten lyckades vi få de sex yngsta i säng ganska tidigt (vid åtta) och sen for jag och S iväg för att fylla på matförråden medan de stora satt hemma och spelade (förutom Tonåringen som såg på film).

Klockan närmar sej midnatt med stormsteg så nu ska även jag smyga i säng.

Puss och Kram på er alla godingar där ute! =)

2 kommentarer:

eileeninmd sa...

Lovely series of photos. Love the little ones, they look adorable lookin at the fish.

BP sa...

Jaha... vad varv det jag sa... om Skansen alltså!!!
Dina bilder från Fjärilshuset är enastående!!!