måndag 18 juli 2011

Regnet bara faller ner...

Vad hittar man på när regnet öser ner då man vaknar och barnen klättrar på väggarna och utövar sporter såsom bollkastning på tavlor, brottning med broder och boxningsmatcher invirade i filtar efter ett par dagar utan utomhusaktiviteter,

Jo, man kommer på att det faktiskt finns en zoologisk park inom bra avstånd, nämligen i Charlottenberg en dryg timme bort (varför har jag inte tänkt på det förut?).

Mamman packade in sex barn i bilen och tog med mormoren, kusinen och hans pappa för en dagsutflykt (Pappan och Minibatmans mamma jobbade). =)

Vi började med att äta lunch på Croconilen (restaurang och fik på Zoologisk Park).

Smaskigt god korvstroganoff var det enda som fanns att välja på.

Det gick hem hos alla utom Tonåringen som käkade ris och sallad. Lite dramatik bjöds det även på då det började brinna i köket medan vi satt och åt. Som tur var gick allt bra!

Vi började sedan vår rundvandring med att kika på fåglar...

...och lemurer.Därefter passerade vi Nilkrokodilerna på väg in till reptilerna och regnskogen.

Höll på att aldrig få med Lilleman från fiskarna. =)
"Mamma, kan vi ta med en orm hem?"

Spännande att gå genom den pyttelilla regnskogen. Massor av sköldpaddor i vattnet, varan (ödla) på marken och apor i träden!Efter att ha tillbringat ett par timmar hos alla djur så for vi vidare till det stora shoppingcentret som låg ett par hundra meter bort.

Där hittade Mamman till sin stora glädje en outletbutik (stadium) och lyckades spendera 1780 spänn. För det blev det Nike-skor till de två största, regnställ till de fyra yngsta, tre linnen och Puma-brallor till Tonåringen, Rebbok-byxor till Stora brorsan och t-shirtar till Snufflan och Bröderna Bus. Alldeles lagom tyckte Mamman!

Efter att det hittats stövlar till sjuåringen, tjejerna fått skor av mormor och pojkarna köpt spel på spelbutiken blev det glass på "Joes diner" som avslutning på en trevlig dag! Tack för sällskapet Mammsen och Minibatmans pappa! =)"Meeeja asss mamma!"

Inga kommentarer: