fredag 13 maj 2011

Via julafton och Transsylvanien

"Mamma, om någon kommer hit och hälsar på oss så tror de att vi aaaldrig städar!" utbrister plötsligt Snotti där han står med en tvättlapp i näven och torkar bakom tv:n.

Mamman konstaterade att det nog varit dåligt med dammandet i år, av förklarliga skäl. I vilket fall som helst så rustade sej Mamman och Snotti för dammande av vardagsrummet och utrensning av vinterkläder.

När de nådde bokhyllorna så kunde Mamman än en gång konstatera att det är dags för en rejäl vårstädning (om bara kroppen kunde fungera som den skulle :( ). I år har hon dock bara hittat en glömd julprydnad framme. ;)

Fredag betyder städdag, som väl alla vet? Efter barnhämtning, mat och packning så satte alla barn igång att röja på sina rum fram tills klockan slog 17,30. Då packades alla utom tonåringen in i bilen för att skjutsa Stora brorsan på sitt livs första hajk! =)

Utrustad med Mammans gamla scoutryggsäck, sovsäck, liggunderlag och diverse annat så var han mer än redo för äventyr!

Färden till lägerplatsen visade sej bli en omåttligt lång och skumpig färd...

...via Transsylvanien...

...och Finska Karelen samt Västervik. Värsta turnén! =D

Väl hemma igen hade klockan blivit ganska mycket och Lilleman somnade medan vi andra torkade golven och plockade bort de sista leksakerna. Skönt att ha det gjort!!!

Efter sedvanligt fredagsmys så kom barnen i säng en efter en fram till tiden närmade sej midnatt. Nu är Mamman totalt utpumpad och sängen kallar i högsta grad. Hon ser fram mot ytterligare en skön natts sömn. Fredag den trettonde är ju trots allt Mammans turdag och inte mycket har gått galet idag! =)

1 kommentar:

BP sa...

Ja i den åldern var ju hajk ett riktigt äventyr. Fråga mig nu - jag vill ha min egen säng ok då eller åtminstone någon säng. Ja vill ha en varm dusch/bad också. Inget torrfoder som frukost heller. Nej lagereld med allt småkryp hoppar jag också över. Så nu vet du det;-)