måndag 16 maj 2011

En helt normal muterad måndag

Efter helgen som har varit så var det skönt att vakna till en alldeles normal muterad måndagsmorgon med mjölkspill och "jag-har-glömt-bort-hur-man-klär-på-sej-syndromet".

Alla barn har varit i skolan, ugnen har blivit skinande blank invändigt, likaså kylskåpet. Mamman har till och med sovit ett par timmar mitt på dagen... Ehrm...

Eftermiddagen har tillbringats utomhus och efter ett intag av grillad kyckling med tillbehör så är det snart dags för saga.

Dagens största mysterium har bestått i att lista ut vad "môjv" och "mlööö" är för något. Det är underbart att Lilleman äntligen börjar försöka uttrycka sej med ord igen, tyvärr försvann det mesta av hans tal då Mamman låg på sjukhuset så länge.

"Mlööö" fann vi lösningen på snabbt, eftersom grabben pekade på mjölkpaketet samtidigt så var det enkelt. "Môjv" visade sej betyda macka med kôrv, värmlänning i själ och hjärta! ;)

1 kommentar:

BP sa...

Så kul att Miro börjar prata igen:-) Å du kan ju höja din ambitionsnivå till att bli tolk, vilket ju behövs för många svenskar när det gäller skånska och värmländska;-)