lördag 14 maj 2011

Mamman är OND

Lördagen blev en dag full av aktiviteter. Vi började förmiddagen med att åka till de "goa bönnera" i Torp där det var kosläpp, eller betessläpp om man hellre vill kalla det för det.

Mycket folk var på plats för att se korna släppas ut på bete för första gången i år. Det bjöds på Bärry Smoothie från Milko, smaskens tyckte alla barn (och Mamman).


Bråttom ut till gröngräset!Mooooohuuuu

Herren på täppan med buller å stång...


En sväng in till ungtjurarna, Lillan visade sej på styva linan och knallade upp på foderbordet för att peta till dem höet som de inte nådde. Mammas tös det!


Liten kalv sov gott i allt stoj!


Från ladugården gick vägen via det Shannarianska hemmet för att hämta tonårsdottern och sedan vidare in till Lilla staden där första anhalten blev McDonalds till alla barnens stora lycka.

Efter att maten hamnat i magen så dumpades tonåringen hemma hos en av sina bästa kompisar där hon skulle tillbringa natten. Mamman kände sej givmild eftersom det var mârtensdag så ungen fick en hundring. Men för att få den var hon tvungen att ge Mamman en kram mitt framför sina vänner. Det (påstådda) omutbara tonårsmonstret visade sej gå att muta, Mamman fick en kram, ett skratt och kommentaren "Du är OOOND!".

Efter att ha hittat en parkering så släpade Mamman med de fyra små trollungarna genom staden tillsammans med syster och hennes familj. De små barnen fick också en varsin peng som snabbt omvandlades till bollar, riddarsvärd och ballonger. Mamman hittade ett stånd där hon kunde köpa 17 par strumpor för en hundring, perfekt när man har stor familj. I övrigt blev det bara lite marknadsgott!

Hittade hem till hålan i lagom tid för att handla innan affären stängde och efter en kort paus hemma for Mamman med sina små busar till goa K och hennes busar för att slappa och leka ett par timmar.

Lilleman och Snufflan ville hemskt gärna leka i sandlådan så Mamman och K drog undan den skyddande presenningen och gissa vad som fanns där? (VARNING VARNING syster och sms:et då då ;) )

"Små" söta spindlar... Titta noga på bilden ovanför, precis över spindeln finns en (suddig) myra. Bra jämförelse... =)

Men inte bryr sej ungarna om det, tack och lov!


Sjuåringarna har uppvisning på mattan.


Likaså nästansexåringarna.


Med tungan rätt i munnen... Har man ingen svans att hålla balansen med så får man testa andra varianter! =)

Fast det hjälper inte alltid...


Efter en sådan här dag kunde man ju tro att barnen skulle somnat tidigt, men icke sa nicke. Vilken tur att Mamman fick sova hela natten till idag så hon orkat med alla äventyr (med några värktabletter till hjälp, varför blir aldrig mitt ben och min kropp som de ska igen?).

Sov gott alla godingar där ute, det ska jag göra nu. =)

1 kommentar:

BP sa...

Vilken dag Shannara!!! Kossornas gramfart påminde om tjurrusningen i Pamplona faktiskt - ja nästan alltså.
En mutbar tonåring är inte alls fel - man tager det man haver om man säger så.
Spindeln hade jag nog DÖDAT så illa kvickt. Ska förresten skaffe en Teezer mot evntuellt besök av getingar - de blir så fint rostade då dåg jag häromdagen - ingen djurplågeri utan en fin avrättning i elektriska stolen som ser ut som ett mini tennisracket. Undrar om den funkar på spindlar också;-)

PS. Ha tålamod med din kropp, den kommer att återhämta sig - i sin egen takt, tyvärr inte i din. DS