fredag 27 maj 2011

Som en "normal" människa

Under de fyra timmar som Mamman var helt barnfri denna dag så lyckades hon på något vis tvätta alla handdukar och sängkläder, tillbringa två timmar hemifrån (varav en hos sjukgymnasten, tjugo minuter på apoteket och resterande tid i bilen poppandes musik på max) och handla. =)

Efter att barnen kommit hem så passade Mamman på att sätta Pappan, som är på besök, i köket med två kilo nötfärs och en order om att fixa hamburgare och pommes frites. Pappan råkar nämligen göra världens godaste hamburgare!

Under tiden begav sej Mamman och ungarna ut på exkursion mellan regnskurar och fredagsstädning.

Det mest fascinerande enligt de små liven var den pyttelilla "zebraspindeln" som kröp på väggen, ute på jakt. Kan lova att de skvatt en skvätt när den hoppade fram. =)


Mamman passade naturligtvis på att fotografera blommor när det för en gångs skull var näst intill vindstilla. =)

Efter att alla slukat två hamburgare på man (utom Lillen som "bara" åt en och en halv) så röjdes lägenheten undan. Småbarnen samarbetade som ett väloljat maskineri och hade på en kvart fått var sak på sin plats i deras rum. Även den stora grabben lade ner bråkandet den här fredagen och var färdig på ungefär samma tid... Tonåringen... Ja hon blir nog aldrig helt klar. ;)

Så, efter att Snotti packat sin övernattningsväska (för att sova hos Minibatman), var det dags för Mamman att hålla sitt löfte. Skötsamma barn varje kväll under skolveckan resulterade i glass och såpbubblor. Vad spelar det för roll att regnet öser ner och Mamman håller på att frysa rumpan av sej, har man lovat så har man! Det är ingenting som går att skjuta på.
När Mamman väl kom hem igen, med ett barn mindre så hade klockan hunnit bli närmare åtta. Fredaxmys stod på agendan och barnen dök glatt ner i alla chipspåsar (typ hundrafemtio stycken eftersom den här familjen aldrig lyckas äta upp en påse på en helg så halva påsen blir stående med en påsförslutare på och nästa helg köps ytterligare en påse som inte går åt och så vidare). Klockan hann bli närmare tio innan de tre små sov sött i sina sängar och Mamman bestämde sej för att ta en promenad i den friska, kalla vårkvällen.


Och vet ni vad? På vägen upp till lägenheten så lyckades Mamman gå nästan hela trappan upp som en "normal" människa. Visserligen lite haltande och med en aningens smärta, men hon kunde i alla fall!!! Läkaren sa att hon kunde räkna med sex månader på kryckor då hon skrevs ut efter sex veckor på sjukhuset, det har nu gått tre månader och Mamman klarar sej i princip helt utan! =D

Sov Gott alla och glöm nu inte lägga upp era bilder till SaturdayMixen! ;)

1 kommentar:

Gärdsmygen sa...

Heja Shannara!! Du är fantastisk! Jag har varit dålig på att besöka din blogg ett tag. Har inte haft så mycket "blogg-tid". Ha det gott!