söndag 15 maj 2011

T som i Tvätt och Taxi

Ytterligare en fullspäckad helg har passerat. Även denna dag har gått i ett. Mamman har bedrivit tvätteri och varvat det med taxiverksamhet.

Efter ett par vändor i tvättstugan så blev det en sen, lång frukost med fyra små underbara godingar. Sen var klockan plötsligt alldeles för mycket och i en hast hade Mamman kastat ungarna i bilen, slängt ner regnkläder i en påse och börjat sin färd mot lägerplatsen bortanför Transsylvanien och Finska Karelen.

Efter att bilen parkerats så var det en bit att gå genom skogen innan man var framme. Tre av barnen försvann snabbt utom räckhåll och Mamman försökte febrilt hålla jämna steg med Lillbus (som även han hade spring i benen).

Det första som mötte oss då vi anlände till lägerplatsen var dass och "tvättstation", rena lyxen! Mamman kan då aldrig minnas att hon haft det så bra på en hajk... Hmmm...


21 ungar (från sjuåringar till tonåringar) och 7 ledare samsades i tre militärtält med sjöutsikt. Efter rundturen på lägerplatsen blev alla föräldrar och syskon bjudna på fika och fick veta vad våra barn pysslat med under helgen (inte hade de sovit i alla fall). De hade, förutom att slå upp tälten, hunnit spela fotboll och brännboll, haft femkamp, grillat både korv, mashmallows och grillspett. Några galningar hade badat och alla hade tryckt i sej en hel massa godis. =) Underbart, det suger i Mammans scouttarm! (Mamman har en förfärligt massa tarmar om ni inte redan räknat ut det ;) )

När det var dags att gå tillbaka till bilen hade skyarna öppnat sej, barnen sprang till bilen och fick sedan stå där och vänta eftersom Mamman haltar och Lilleman inte gjorde sej någon brådska. Han gick och lallade, plockade blommor och märkte inte regnet som snabbt förvandlade Mamman till en blöt trasa.

Blommorna fick Mamman, världens finaste bukett!

Väl hemma igen hade Lilleman somnat och Mamman gjorde ett snabbt pitstopp i tvättstugan och dumpade den stinkande sonen i badrummet innan nästa taxikörning startades. Den här gången var Lilla staden och tonåringen målet.

Efter ytterligare ett par vändor i tvättstugan, intag av hemgjorda hamburgare (tur att alla käkade kycklingbitar igår) och disk så vattnade Mamman blommor. I den stora krukan med yuccapalmer växte det här (se bilden ovan). Någon som vet vad det är? Hela vardagsrummet luktade plötsligt svampskog.

Det äckligaste var att Mamman trodde barnen tryckt ner en gul plastspindel i krukan så hon tog tag i det för att rycka upp den *ryyys*, mjukt, kallt och slemmigt. (Det är nästan så hon undrar om sms:et varit här... Har du det? Hehe)

Inga kommentarer: