måndag 9 maj 2011

En galet hektisk helg! =)

Så var helgen förbi och varenda människa förstår väl att Mamman inte kan blogga när det är sol och sommarvärme på utsidan. Förutom en bunt extraungar (tänk er världens minsta kök fyllt till bredden av fyra småbarn, tre 14-åriga flickor och två 12-åriga pojkar som allihopa ska trycka i sej tortillas samtidigt och dessutom vill alla ha samma ingrediens att fylla sitt bröd med exakt samtidigt och man kan ju absolut inte dela upp sej och äta några åt gången) att ha ansvar för (cykelhjälmar och vikten av att meddela var man är har varit stora diskussionsämnen den här helgen) så har helgen i stort sett tillbringats utomhus.

Mysigt att sova middag ute i friska luften. (Mamman önskar hon med kunde lagt sej och sova då de stora höll låda till närmare två på fredagsnatten.)

Om man samlar ihop alla mattor och staplar dem på hög utanför toalettdörren när Mamman lagar mat så kan man kanske nå haspen och ta sej in på badrummet och gräva i kattlådan samt leka med vatten...

Ibland funderar Mamman på om hennes (och andras) ungar är riktigt friska... Sen tänker hon en stund till och konstaterar att det nog är Mamman själv som inte är riktigt vettig i skallen. För går man med på att (efter idelt tjatande) de galna barnen får ägna sej åt självmant självplågeri så är man nog lika knasig som barnen själva!

Den stora grabben var först att doppa sej, största badkrukan visade sej på styva linan minsann. En stund senare frågade han om han kanske borde gå upp då kulorna gjorde ont... Eh, JA tack!

Ni förstår, vi har sommar här i hålan. Hela tio grader i älven! :-O


Mamman konstaterade snabbt att sommaren kommer bestå i konstant uppmärksamhet, eftersom Mamman förutsätter att sommaren kommer bli vacker, varm och tillbringas på stranden. Lilleman sprang rakt ut i älven med både skor, strumpor och brallor på, Mamman hade inget annat val än att kliva efter. Fötter och ben förvandlades snabbt till isklumpar och Mamman ville genast åka hem, men vad hjälper det när barnen vägrar gå upp? ;)


Efter ytterligare en sen kväll, lyckades få de stora barnen (med nattgäst) att sluta spela anden i glaset då klockan närmade sej halvett, så tillbringades även söndagen utomhus.

Allt har blivit så härligt grönt och nu väntar barnen på kosläppet nästa helg. Bor man på landet så gör man! =)

Efter tre hektiska dagar med huset fullt av ungar (som tar sej lite mer friheter än vad Mamman egentligen anser att de får) så fick Mamman en timmes andrum efter att de fyra små kommit i säng (de två stora och kompisen som stannade ända tills idag hade vandrat iväg till en annan håla 15 km bort och sen hem igen, jättebra med frisk luft och motion, mindre bra att de drog utan att meddela modern) då hon for till goa K i solnedgången.


Där bjöds hon på fika eftersom K fyller år idag (Grattis tjejen). Så skönt att få sitta och bara vara en stund!

Både lördagskvällen och söndagskvällen så satt Mamman här och försökte blogga, men efter att "Service unavailable" dykt upp på skärmen ett x antal gånger gav hon upp. Därför sitter nu Mamman här, mör och öm i kroppen efter ett entimmespass i styrketräningslokalen hos sjukgymnasten, och bloggar i efterhand. =) Funkar det med!

Ha en skön dag i solen alla! =)

1 kommentar:

BP sa...

Ja den sammanfattningen av helgen lät... hektisk, minst sagt. Å att bada i tio grader anser jag vara självmord alternativt tortyr av det värsta slaget. Dina bilder fick mig dock att tina upp igen ganska så snabbt;-)