lördag 21 maj 2011

Väntar, hes, beslutsångest och omöjliga smakkombinationer

Så sitter Mamman här och väntar på att tiden ska gå, mer förkyld än igår (snuvig och hes). Nyduschad (har till och med haft inpackning i håret och rakat benen, vad nu det ska vara bra för), klädd till hälften (har beslutsångest) och väskan är packad med diverse "nödvändigheter" inför kvällen (ska försöka packa med ett ombyte och tandborste också ;) ).


Pappan, barnen och farmoren är ute på promenad och om lite drygt en timme kommer goa K och vår chaufför till syster i Stora Staden. Det är party på G och inte ska väl en förkylning få stoppa Mamman heller, har hört att lite glädje och starka drycker bara är bra vid den åkomman! ;)

För att fördriva tiden idag har Mamman och de fyra små trollen besökt Matmässan som gått av stapeln uppe vid de gamla marknadsbodarna, kul att de får lite liv några gånger om året.


Vid den första marknadsboden fastnade alla barn, smakprovning av en hel massa olika marmelader upptog alla deras sinnen och när Mamman väl fick med sej ungarna så följde en burk krusbärssylt och en burk morotsmarmelad med. Morotsmarmelad, underligt, men ungarna älskade den allihop!

Vid den här marknadsboden fastnade Mamman, honung med alla möjliga och omöjliga smaksättningar, allt från whiskey till hallon... Udda, men gott!

Puddeludding var mest fascinerad av hur mycket ost man kan göra av getmjölk. =)

Väl hemma igen så skämde Pappan bort oss med smaskig lördagsmiddag bestående av bland annat rostbiff och färsk svamp. Mums fillibaba och tack igen för maten! =)


"Yeay, ÄNTLIGEN MAAAT"

2 kommentarer:

♥TrollMorsan♥Mamma till 8 Troll♥ sa...

Underbara bilder och ha det så roligt ikväll!!
Det är du värd!

Kram på dig!

BP sa...

Matmässan är ju kanooooon. Älskar sådana. Ja och maten som Pappan hade lagat - japp, han kan fortsätta här sedan.
Å självklart botar alkohol all sorts förkylning - i lagon (=höga) doser kommer du inte ens veta att du någonsin varit förkyld...
Ha en riktigt bra kväll och natt... och morgon:-)