lördag 28 maj 2011

Ett rejält dagsverke

Efter att ha mysat i sängen tills klockan passerat åtta med de två minsta trollen så följde en lugn förmiddag. Allt gick på halvfart och på spisen puttrade en stek som gav en underbart härlig doft i hela huset.

Efter att den lyxiga lunchen så packade Mamman ihop tre små troll för att fara ut i skogen, till kära mor och far, där den manliga delen av "storfamiljen" har börjat att bygga vindskydd till hästarna idag. Snotti och Minibatman befann sej redan på plats och Mammans stora ungar stannade hemma för att åka med morfar när han slutade jobbet.

Bråttom ur bilen, spännande med grävskopa! =)

När presenningen drogs undan från gruset så hoppade något till, en padda minsann. Genast startade operation "Rädda Paddan". (Och genast drog Mamman fram kameran. ;) )

Ännu mer spännande blev det när traktorn kom med ett stort gruslass. Helst hade ungarna varit med och skopat ur gruset för hand...

"Akta tråden mamma, det är el i den!"

Ni har förmodligen hört talas om "Mannen som talar med hästar", men antagligen har ni aldrig tidigare hört talas om "Grabben som snackar med kossor". ;)

Ny attraktion för Liseberg? Det blir precis så spännande som man gör det! =)


Ett rejält dagsverke om man räknar med att det från början var gräsmatta och numera är både plint, duk, grus och de första reglarna på plats. =) Rediga karlar det... Mamman glänste naturligtvis som övervakare av det hela. ;)

Kära mor bjöd på årets första färskpotatis (för den Shannarianska familjens del) med grillad filé och tillbehör. Kaninerna i familjen fick något vegetariskt "kött" och de barn som ville bjöds på köttbullar. Tack för maten, supersmaskens! (Vad får vi imorgon? ;) )

1 kommentar:

Anonym sa...

När jag läser dina inlägg så ser jag alltid skillnaden mellan en asfaltbonde och en sexbarnsmor i en liten "håla" som visar upp verkligheten om hur det kan vara...
//Beate

PS. Är lite "off" ikväll... Ds