måndag 9 maj 2011

En eftermiddag i skogen

Under förmiddagen idag så försökte Mamman sej på den ädla konsten att ta närbilder på en katt, som helt uppenbart tror att han blivit kattunge igen, i brist på annat. Mamman börjar bli aningens rastlös, minst sagt, av att kroppen fortfarande inte fungerar som den ska, av att ha ont, av att benet läcker och att hon numera är så förbannat klen. =(


Följden av denna rastlöshet blir att Mamman inte alls har lust att vara hemma. Vem vill sitta och glo på allt som behöver göras och inte orka göra det liksom? Således drog Mamman ut i djupa skogen med de fyra små och de två stora cyklade iväg till sina kompisar.

Ungarna, speciellt mellangrabbarna, blev överlyckliga över det faktum att vi både åkte till mormor och morfar OCH att kusinen även han befann sej på samma destination.

"Åh, kolla! Harsyra... Smaka på den här brorsan."

På äventyr i storebrors fotspår.

Harsyra så långt ögonen kunde nå, barnen visste inte i vilken ände de skulle börja. ;)

"Mamma, kan man äta denna blomman?"

"Okej, då smakar jag!"

"Mmmm, vad surt och gott!!!"

I ett nafs var "mamma-pappa-barn-leken" i full gång och det provianterades för fulla muggar. =D Under tiden passade Mamman på att fotografera diverse olika saker i naturen, både sådant som inte hör dit och de mer uppenbara inslagen i skogsbilden.




"Här Mamma, mera kottar att ta kort på." =)

Sten i stövlarna är inte kul minsann!

Du å ja brorsan, du å ja...

Efter skogsturen var det dags att åka hem, enligt Mamman alltså. Barnen hade helt andra planer... Nu vet Mamman vad nästa inköp i huset ska bestå av. (Mamman vet dessutom att nästa gång hon ska prova sej på den ädla konsten att få den där ringen att sväva runt hennes runda kropp likt ringarna på saturnus så ska det vara UTAN publik... hmpf... ;) ).




Medan ungarna roade sej med att "rocka" bort den sista gnutta energi som fortfarande fanns kvar i deras kroppar så passade Mamman på att ta en hel drös med foton på de häftiga rosorna som mor hade på bordet.

Nattningen gick som en dans när vi äntligen var hemma och nu är det dags för Mamman att ta itu med berget i köket. =(

Inga kommentarer: