måndag 23 maj 2011

Måndagen kom och försvann

Eftermiddagen susade bort i horisonten som en oljad blixt för Mamman. Två timmar före det var dags att hämta kidsen så befann hon sej på skolan för att besöka den årliga konstutställningen.

I år har matsalen bytt namn till Blå Vargen och det har skrivits en sång samt målats massor av tavlor som nu pryder matsalens väggar.

Förutom powerpointpresentationer och skådespeleri fanns alster skapade i slöjden, bilden samt de övriga ämnena representerade på utställningen.Naturligtvis fanns i vanlig ordning även ett café! =)

Så fort Mamman besökt utställningen färdigt var det dags för ett besök på Snottis avdelning där de hade "Dropp-in" idag. Grabben visade ivrigt sin mamma runt...

Precis innanför dörren så finns ett stort träd målat på väggen, för närvarande prytt av skator och ekorrar som barnen tillverkat.

Under tiden som Snotti visade Mamman sin pärm så intogs mellanmål bestående av bröd som barnen själva bakat. Supergott var det!


När vi skulle gå fick Mamman syn på alstren som fanns på dörren till "kojjarummet" som grabben kallar det. "Det viktiga ordet" lyder texten högst upp och under sitter bilder med ordet "Förlåt" noga nedpräntat av barnahänder. Snotti pekade stolt på dörren och sa: "Min är den med alla hjärtan på mamma!"

Nog är det så, Förlåt, ett ord som är så svårt att få över läpparna, men ack så viktigt.

Från det ena stället till det andra och strax efter fyra stod hela barnaskaran i hallen. Fisken i ugnen var klar och de stora barnen hade kokat potatisen som Mamman skalat tidigare idag. Var bara att slänga ihop såsen och hugga in...

Sen var det liksom kvällen... Ungarna kom i säng, Mamman kraxade i telefonen och nu sitter hon här och längtar efter sängen. ;) Dags att krypa ner framför tv:n en stund och se på CSI tror hon minsann!

1 kommentar:

BP sa...

Ja efter början på måndagen och fadäsen med krukan så kan jag äntligen pusta ut och följa med dig på konstutställning - mera mitt stuk liksom;-)
Alstren är ju suveräna och just att kunna säga "förlåt" och illustrera det på så många olika sätt (som vi vuxna aldrig täner på) är toppen. Sedan gillade jag faktiskt trädet med fåglarna också.
Det där dagiset verkar verkligen kreativ och skapande. Toppen för barnen!!!