tisdag 10 maj 2011

Colashampo och thailändsk kvällsmat

Eftersom det i det Shannarianska hemmet finns, inte mindre än, två jättestora almanackor för att hålla reda på alla familjemedlemmars scheman och aktiviteter så kan man ju anta att Mamman har ganska bra koll på vad som händer vilken dag och vilken vecka. Trots detta så lyckades Mamman få både en tid på vårdcentralen (för läckaget i ärret som nu varat i tre veckor) och en tid för IUP (utvecklingssamtal) för tonåringen samtidigt som alla de tre minsta hade ledigt från förskolan på grund av planeringsdag för personalen. Lysande Stickan... Typ!

Nåväl, barnen fick helt enkelt först följa med till vårdcentralen och sedan fick de åka ut i skogen till mormor och morfar (vilket de inte alls hade något emot). De skötte sej som änglar medan läkaren tittade på Mammans ärr och sköterskan lade lapis på granulatet som bildats i hålet för att det ska torka och sluta sej. Utan några större fadäser lyckades de sedan få lunch i magen och förpassa sej ut i bilen med kompassen inställd på djupa skogen.

Mamman for vidare in till Lilla staden för att först gå på dotterns IUP och sedan vända hem för att hämta upp sjuåringen på fritids, dumpa dottern och fara tillbaka ut i djupa skogen till sina älskade telningar och underbara föräldrar.



Inte hade Shannara bråttom hem till disk och stök idag heller utan kom hem lagom till läggdags av småbarnen och möttes av ren disk och en dotter som stoppade sin Lillasyster i duschen (eftersom ungen lyckats hälla ut coca-cola i håret då hon skulle rädda drickan, som inte ens var hennes, från Lillebror som i full karriär kom rusande för att ta sej en slurk).

Samtidigt som Lillan stod i duschen bar Mamman upp en sovande Lilleman och lyckades krångla ner honom i en ny blöja och en ren pyjamas. Mitt i denna kvällsröra så bjöd grannen och hans nya fru (från Thailand) mitt emot över Mamman att smaka på thailändsk mat. De tyckte att de fått alldeles för mycket över och Mamman fick tre burkar med olika röror med hem, en med fisk, en med ananas och kött samt en med jordnötter i. Alla tre smakade mums tyckte både Mamman och ungarna som glatt smaskade i sej maten till kvällsmat.

Efter en natt bestående av idel springande på grund av benvärk, nästäppa och mardrömmar hos tre små frön (lägg därtill på Mammans underbara träningsvärk efter gårdagens besök hos sjukgymnasten) så hyste Mamman stora förhoppningar om att hon nu skulle sova djupt vid det här laget (23,00), men hittills har hon under skrivandets gång avbrutits hela tre gånger av "Jag är kissnödig", "Jag har ont" och "Jag är törstig och tät i näsan".

Men nu, alla goa, så håller ni EN tumme (två betyder otur) för att jag får sova gott tills tuppen gal i morgon 06,00! ;)

2 kommentarer:

♥TrollMorsan♥ Mamma till 11 Troll♥ sa...

Underbara bilder som vanligt! :)
Ha det gott!

Kram

BP sa...

Älskar inlägget med äkta Shannara ingredienser;-)
Japp - nu vet du varför jag älskar thai mat. Å om thai tjejen är "importerad" av en väldigt (ful och) trevlig svensk så kommer du att få massvis med mat framöver;-)

Hoppas du kunde sova gott - jag ligger ju lite efter med kommentaren ser ja - men det finns ju en natt till;-)