fredag 9 juli 2010

Aldrig är man nöjd

Om ungarna gnäller då de ska sova då är de apjobbiga och man blir allmänt irriterad. Det finns kvällar då alla fyra små krånglar vid läggdags och de stora visar noll hänsyn. Då är Mamman på randen till atombombsexplosion när lugnet väl infinner sej. Vet ni vad Mamman gör då?

Nu ska en av Mammans hemligheter avslöjas, offentligt dessutom... När Mamman håller på att koka över och barnen somnat då smyger hon ut och ner i garaget, går in, blundar och andas in alla dofter. Barndomens lugn infinner sej, hjärnan känner dofterna väl sen Mamman var en liten flicka och favoritplatsen var hos Pappa i garaget. Efter en stund har all irritation runnit av och Mamman kan lugn och fin gå upp i lägenheten med ny energi i bagaget om det skulle behövas för natten.


Om ungarna bara går och lägger sej, utan ett knyst. Om till och med bebisen somnar ensam i sin spjälsäng i stora vardagsrummet medan Mamman måste fixa i en annan del av hemmet ja då börjar Mamman undra om barnen håller på att bli sjuka. Eller om Lillen somnar sorgsen för att han är understimulerad, för att han tror att Mamman inte bryr sej om honom.

Konstigt att Mamman inte bara kan njuta av det? För Mamman vet att barnen inte är understimulerade, Mamman vet att barnen kan säga ifrån. Mamman vet att till och med den blivande ettåringen faktiskt somnar själv för att han är trött och känner sej trygg i sin mysiga säng...

1 kommentar:

BP sa...

Kan nog tänka mig att du blir "misstänksam" när det är stilla runt dig. Alarmklockorna ringer högt för du är ju van vid alla ljud ungarna gör hela tiden. Vänta tills dom har flyttat hemifrån... undrar om du saknar "oljuden";-)