tisdag 22 november 2011

Från nybakat bröd till hundraåringen på 17 timmar

Känslan av att vakna till doften av nygräddat bröd då klockan ringer och upptäcka att man fått sova sex timmar i ett sträck utan att bli väckt av någon liten söt unge...

...är det inte mycket som slår! =) Bakmaskinen är något av det bästa jag någonsin skaffat, tyvärr räcker en limpa bara till varsin macka åt den Shannarianska familjen!

Knappt hann Mamman kliva upp denna morgon innan Goa K kom med sina små busar, vilka genast placerades framför tv:n, till deras stora glädje, fram tills dess att Mammans egna skara började vakna till liv en stund efter att Tonåringen lämnat byggnaden.

Efter avklarad frukost och lite tid framför datorn (är alla duktiga, äter, klär sej och borstar tänder i tid så kan man faktiskt få lov...) rusade fyra barn iväg till skolan så snabbt att Mamman bara hann fånga två av dem på bild genom köksfönstret. Härligt med denna skolglädja, bara hoppas att den håller i sej. =)

Efter att Mamman lämnat de två små grynen så passade hon på att trotsa smärtorna, kylan och fukten (som intensifierar smärtorna någon enormt) för att ta en promenad. En promenad som tog MYCKET längre tid än hon förväntat sej. Mamman råkar nämligen vara svag för vattendroppar och fick kämpa länge för att få ihop några bra bilder. Det dystra vädret gjorde att kameran hela tiden ville använda blixten, vilket skapar en del skuggor som Mamman helst vill slippa och när hon fotograferade utan blixt blev istället bilderna gryniga och suddiga.
Efter avklarad "fotopromenad" såg Mamman till att få bort disken och byta sängkläder i Lillemans säng (måste hitta bättre nattblöjor!), därefter kröp hon ner under en filt i soffan med sin bok (fortfarande "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann") som är hysteriskt rolig! Härligt!!!

Strax efter ett kom de fyra små skolbarnen hem och sjuåringarna satte genast igång med veckans läxor (utan att Mamman sa ett knyst, Mamman stolt!). Läxorna var klara lagom till att Mamman kom hem med småttingarna och dukade fram lite mellis. Ett par stycken av barnen smet iväg till granntösen och ett par stannade inne och käkade mellis med Mamman, småttingarna och Stora Brorsan som även han hittat hem.

Vid fyra kom Goa K och hämtade sina små sötnosar och Mamman hann sitta ner en stund innan Syrran och MiniBatman klev innanför dörren.

Kvällen bjöd således på tårta, paket, bus och lite galen dans. ;)


Grabben med jordens "goaste" minspel!
I samma veva som MiniBatman och hans söta mor for hem (med kvällsmacka i magen) så ringde det på dörren och grannen (som flyttat till världens ände), eller ja, hennes son kom för att låna en kattbur. Månne det är dags för kulkapning av deras små sötmissar?

För andra kvällen i rad har de fyra små trollen somnat snällt utan stoj och bråk i flera timmar. Lösningen - Mamman har flyttat med godnattsagan in i "sängkammaren" och läser för alla fyra (visserligen böcker som ligger på Bröderna Bus nivå, men hittills klagar inte de små ;) ).

Nu har Mamman precis avklarat en timmes mys i soffan med Stora Brorsan framför "House" (det är underbart att ha alla tv-kanaler tillbaka) och det är dags att krypa ner i sängen. Kanske läsa ett kapitel till i boken och hoppas på att det blir ytterligare en natt med ostörd sömn!

Inga kommentarer: