söndag 6 november 2011

Nu flyr vi fältet

Lite återfunnen frihet i form av syster yster, hennes bil och kära mors bil har stått på Mamman schema idag.

Strax före elva monterades den bakåtvända bilbarnstolen till Lillen in i syrrans bil, MiniBatmans bältesstol sattes in åt Lillan , Tonåringen placerades i framsätet och Mamman bakom ratten. I kära mors bil trycktes Kusinerna Knas in (d.v.s. Stora Brorsan, MiniBatman, Sjuåringen och Sexåringen) med hjälp av ett par ihopsamlade bälteskuddar och Syrran som chaufför.

Första stoppet blev på IKEA där mellanbarnen, till deras stora glädja, östes in på "Småland" i en timme medan Mamman, Syrran, Tonåringen, Stora Brorsan och Lilleman tog en tur inne på IKEA. Syrran visade vilken köksinredning de ska ha i huset och Mamman försökte hitta en ynka, normal, visp - Vilket hon misslyckades fatalt med.

Barnen hämtades ut från "Småland" och förflyttades till restaurangen där stora mängder köttbullar glatt intogs innan det blev dags att besöka barnavdelningen där alla barn (inte Tonåringen då, men hon är ju inget barn påstår hon) hittade varsin liten "fingerdrake" för nio riksdaler som de köpte.

Lilleman hittade sej en annan kompis. En enorm elefant som han inte släppte på hela dagen. =) (Mamman är ganska fascinerad över hur IKEA kan ha så pass mycket billigare priser på dessa enorma gosedjur än vad andra butiker har.)

Efter att IKEA avverkats for hela bunten vidare till Syrrans lägenhet där en släpkärra fylldes med utemöbler och en stor gasolgrill, som naturligtvis tappade ett hjul för att göra det hela mer komplicerat.

Syrran for iväg lite före Mamman, eftersom små barn ofta har en tendens att krångla till det en aning, och när Mamman kom ifatt henne stod hon på kanten av E18, med varningsblinkers på och rotade runt i bagaget på kära mors bil. Mamman låg i ytterfil och kunde inte stanna och hjälpa henne, dessutom dök farbror polisen upp. Tack och lov stannade de inte! =) Det är bra med lite spänning i vardagen (jag menar, det händer ju aldrig något i Mammans liv ;) ).

Så småningom nådde bilarna dagens tredje destination, Syrrans nya hus inne i Lilla Staden. Det var kul att se hur långt de hunnit sedan Mamman var där och spacklade.

Väl hemma hade klockan hunnit bli alldeles för mycket och Mamman utfodrade snabbt sju hungriga barn, motade in Stora Brorsan i duschen och duschade sedan sina fyra små människor. Precis då den uppgiften var avklarad kom Syrran och hämtade upp sin MiniBatman och Mamman satte igång med nattningen av de små.

Innan de somnat hann klockan slå halvnio och inte förrän strax efter nio hade Bröderna Bus kommit i säng. Mamman pustar nu ut en kort stund innan det är dags för henne att ta sej genom "hygienspridaren", leta reda på köket och komma i säng! =D

Ha nu en underbar vecka alla människor där ute runt om i världen! Den kommande veckan blir bra! Visst???

2 kommentarer:

BP sa...

Himla kul inlägg!!! Å elefanten - den älskar jag bara. För du vet väl att vi har en samling djur av varierande storlek på en matta på vårt sovrumsgolv - å då är vi då inte i M:s ålder kan jag ju säga.
Hoppas elefanten döps till nå't roligt å att den inte tar för mycket plats så att E inte kan gosa med M;-)

~ ♥ AnnKatrin ♣ ~ sa...

Vad roligt att du hittade in till mig, välkommen ;) Håller med, spännande att läsa om andra flerbarnsfamiljers vardag.
Köttbullar på IKEA går inte av för hackor, mumms ;) IKEA är ett av ställena jag saknar sen flytten, men det pratas om att det ska öppnas här också, men det lär ju dröja.

Önskar er en fin dag.