söndag 20 november 2011

Städmys med skönsång

Tänk att vissa dagar när man bara städar, plockar och stannar inomhus (nästan) hela dagen faktiskt är mysiga. =)

Idag har vi tagit itu med städningen som aldrig blev av i fredags.

Efter en väldigt sen frukost, efter en massa mys och film, satte alla igång.

Stora Brorsan plockade med sej de två minsta barnen in i sitt rum och drog igång stereon. Lillen dansade så att hela blöjan rockade loss runt rumpan på honom. Det blev dock inte särskilt mycket gjort för Stora Brorsan i hans rum, men det var antagligen planen. Han vet ju att Mamman inte blir arg när han tar hand om sina syskon alldeles frivilligt. (Han kom dock igång efter tre och lyckades både damma och torka golven. Tyvärr hoppade han sönder sin säng när han bäddade den, får se om Mamman kan lappa ihop brädorna under på något vis för en ny säng är bara att drömma om.)

Plötsligt hade Bröderna Bus gjort i ordning ett bad åt sej och löddrade runt däri för glatta livet. Tonåringen plockade i sitt rum och sjöng så det ekade i hela huset (Mamman älskar).

Mamman utnyttjade tiden till att damma undan lite i vardagsrummet, dammsuga ur soffan och ta en dust med golven i hela lägenheten.

Rätt som det var så såg lägenheten hyfsad ut, barnen var rena, kylskåpet och skafferiet uppfyllt, maten på spisen, sängkläder och gympakläder tvättade och vinterdäcken satt på bilen! Känns som en ganska produktiv dag även om det inte varit stressigt.

Mamman har hunnit prata lite med barnen, läst ett par kapitel i sin nya bok (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) och ungarna har spelat lite.

Tyvärr har kvällarna förvandlats till ett stort problem med tre barn som krånglar, pratar, skrattar, skriker och springer upp och ner ur sängarna i minst en timme varje kväll oavsett om de lägger sej sex eller elva på kvällen. Fruktansvärt energikrävande och Mamman har ingen aning om hur hon ska få bukt med hela situationen. Ny vecka, nya försök! =)

Nu ska Mamman utnyttja lugnet till att krypa ner i sängen och läsa ytterligare ett kapitel i boken innan hon (förhoppningsvis) får en god natts sömn. Har varit tre jäkliga nätter nu...

Inga kommentarer: