torsdag 17 november 2011

Frustrerande tröstlöst!

Idag hade Mamman minnet på rätta stället när hon vaknade. Sexåringen fick med sej matsäck och Stora Brorsan badkläder till skolan och Mamman kom ihåg att sätta igång tvättmaskinerna tidigt! Kors i taket! Detta trots att Lillen vaknade redan elva igår kväll och har gnällt och krånglat hela natten. Mammas stackars snoriga krake! (Idag hade Tonåringen fått ont i halsen också och på Mamman verkar det ta omtag IGEN!)

Hela förmiddagen tillbringade Mamman och de två små busarna på gården (och i tvättstugan) och försökte njuta av solen som tyvärr inte når över trädtopparna den här årstiden.

För första gången i hela sitt korta liv så satte Lillen på sej ytterkläderna utan att knorra! I vanliga fall så gillar han inte att ta på sej nya kläder, men den här jackan gick hem!!! =)

Och Lillsmulan trivdes som fisken i vattnet i sin nya "prinsessjacka"! =)

Utav någon konstig anledning så tyckte uppenbarligen barnen att det var sommarvärme ute för när det var dags att gå in och fixa lunch så gick båda med jackorna på armen! Hmmm... =)

Under eftermiddagen när Mamman stod här i godan ro och vek den sista tvätten så utbrister plötsligt en av ungarna att det är första advent nästa helg! Gah, tänkte Mamman och såg sej om i sitt stökiga hem...

Mamman plockar och plockar, men står liksom stilla på samma plätt varje dag. Hon hinner få undan det som kommer fram, men dammet samlas i drivor och fönstren ser man knappt ut igenom längre. Tröstlöst och frustrerande!

För att försöka göra något åt saken så samlade Mamman ihop en liten trupp av fönsterputsare (Mamman först med en hink vatten och diskmedel, Sjuåringen efter med en stol, Snufflan med en rulle papper och Lilleman med trasan) och tog itu med med de stora fönstren i vardagsrummet. Inte sjutton blev det bättre för det...

Fönstren är lika gamla som huset och ska således delas och putsas emellan, men det är omöjligt eftersom skarvar och spärrar målats över ett x antal gånger de senaste sextio åren. Så mellan fönstren ligger ett ton döda flugor och nyckelpigor, rutorna täcks av en hinna damm och tusen fluglortar på kvadratcentimeter. Det hela resulterade bara i att Mamman blev mer besviken efter att ha putsat fönster i en halvtimme utan synbart resultat! Hon putsar inte en centimeter fönster mer så länge hon bor kvar här!!!

Nåväl, i morgon kanske Mamman orkar dansa runt med dammtrasan en sväng i alla fall... Kanske? Önskar innerligt att jag hade någon som kunde hjälpa mej när det hopar sej med damm, skitiga skåpluckor i köket och annan bråte...

1 kommentar:

BP sa...

Nu ska du få veta en hemlis: våra fönster har inte blivit tvättade på tre år. Tyvärr är det sant. Det är treglasfönster och en himla massa av dom gånger sex sidor. Varje vår tänker jag/vi att anlita en fösnterputsare som gör det hela på en halvtimme. varje år glömmer vi det.
Men du, se det som så: du får ofta en positiv överraskning. Du tror att det är dimma ute, men i verkligheten skiner solen. Det överraskningsmomentet är värt skitiga fönster.