måndag 7 november 2011

Vardagen slår till igen!

Halvsex i morse slog vardagen till igen. Tonåringens klocka ringde ljudligt (varför använder man den mest irriterande ringsignalen som väckningslarm?) varpå Mamman studsade upp ur sängen. En kort stund i alla fall, sen sjönk hon sakta tillbaka ner på kudden och låg och lyssnade på dottern som trivs bäst med att skrota omkring i ensamhet och tystnad på morgonen.

Vid halvsju kom dock Tonåringen och frågade Mamman om hon kunde få lite hjälp med att platta håret, naturligtvis hjälper Mamman till! Det är inte ofta som Stora Dottern vill ha hjälp med något så Mamman ser det nästan som ett privilegium de få gånger det händer. =)

En halvtimme senare hördes ett "Hej då!" och ett "Älskar dej!" innan ytterdörren slog igen och Mammans klocka började ringa. Vid det laget brukar hela barnaskaran vara upp, men idag fick Mamman dra dem ur säng en och en och närapå mata dem så de skulle få i sej en macka innan det var dags att gå. Det var inte ens någon som orkade bråka om att se på tv:n!!! =O

Grabbarna kom iväg i tid, fullpackade med stövlar, regnkläder och gympakassar (den här veckan glömmer inte sexåringen gympakläderna på onsdag i alla fall ;) ).

När klockan närmade sej elva var det dags för småttingarna att komma iväg. Lättare sagt än gjort!

Lillan klädde glatt på sej och fick sedan stå i en kvart nere på gården och vänta medan Mamman körde en match i klädbrottning med Lilleman som slet av sej allt som Mamman fick på hans kropp snabbare än Mamman hann blinka. Den lille sonen hade inga som helst planer på att gå till "skolan" idag inte!!!

Nåväl, tillslut befann sej även de två små människorna där de skulle och Mamman tog en lov till affären för att fylla upp proviantförrådet. Många tunga kassar senare var hon klar och konstaterade att det inte fanns en suck i universum att hon skulle få med ens hälften av matvarorna hem så hon fick sonika låna systerns bil och köra hem maten! (Tack för lånet!)

Nu är det snart dags att jobba, Mamman laddar lite lätt med att bädda och diska innan hon går. ;)

1 kommentar:

BP sa...

Den morgon kallas för arbetsträning eller vad tycker du;-)