onsdag 23 november 2011

Så har nästan halva veckan gått

Ytterligare en natt har förflutit utan att några små smärtsamt kalla fötter krupit ner under Mammans täcke. Däremot kom sexåringen upp i natt eftersom han hade mardrömmar orsakade av att Stora Brorsan prompt ska hålla på och berätta sina hemgjorda spökhistorier kväll efter kväll.

Nåväl, han bestämde sej för att han hellre bäddade ner sej i soffan än bredvid Mamman av någon anledning, inte Mamman emot, inte alls! =)

Efter att barnen missnöjt tryckt i sej flingor och smörgås (de ville hellre dela på den överblivna tårtan till frukost) så fick de på sej både kläder och ytterkläder i ganska rask takt. Stora Brorsan konstaterade att det inte är många dagar kvar av terminen och han ville kontrollera om Mamman skulle stå vid sitt ord om en extra belöning till jul om samtal från skolan uteblev en hel termin. Så klart gör hon det!

När Mamman lämnat de små busen på förskolan tog hon vägen förbi vårdcentralen för att beställa telefontid hos läkaren och ta reda på vad hennes järnvärden egentligen låg på eftersom läkaren ordinerat ett så pass högt intag av järntabletter varje dag. (Mamman har aldrig tid att ringa vårdcentralen på deras telefontider...)

Värdet på järndepån visade sej ligga långt under det nedre gränsvärdet, inte konstigt att Mamman är konstant trött kanske? (Kan det ha med muskelvärken i kroppen att göra också tro?) Mamman bör nog skriva en lista innan läkaren ringer om en vecka!?

Jaja, Mamman knallade hem, käkade lite lunch, läste ett par sidor i boken och begav sej därefter av mot jobbet.

Ikväll har söta Mammsen varit i det Shannarianska hemmet (Tack så jättemycket älskade mor) och det är alltid alldeles underbart att komma hem de gångerna hon haft vänligheten att hjälpa Tonåringen och Stora Brorsan. Mamman spar enorma mängder med tid och ikväll blev det riktig långläsning i boken som Mamman läser högt just nu. Det är så spännande så att det knappt är så att Mamman vill sluta läsa och vänta ett helt dygn på att få höra fortsättningen! ;)

Nu ska Mamman mysa ner sej i soffan, under en varm filt (det är fruktansvärt kallt här i huset), för att se på Greys Anatomy innan hon kryper till kojs.

1 kommentar:

BP sa...

Du kan få lite blod av mig, jag går på tappning varannan månad p g a för mycket järn i blodet. Å mitt blod slängs bara i en container med en dödsskalle på. What a waste!