fredag 30 september 2011

Härlig fredag på 15 bilder


Efter nattens utflykt så tog Mamman bara en kort morgonpromenad, handlade lite och sen gick hon hem och sov ett par timmar tills det var dags att gå och hämta en bunt busiga barn uppe på barnskolan och två små troll på förskolan.

"Finns det hjärterum så finns det stjärterum." Mammans små troll och Goa K:s småbarn käkar kyckling och tävlar i vem som kan prata mest på kortast tid! =)

Även Minibatman trillade in efter maten och det blev wii-turnering mellan sexåringarna medan sjuåringarna och söta granntösen cyklade och trängdes vid datorn.

Efter att Goa K hämtat sina troll var det dags för Kusinerna Knas att gå till Fredax (som tack och lov höll till hemma i Hålan dagen till ära, Mamman är ju satt på bar backe när hon inte har någon bil).


Efter att ha skrattat sej halvt fördärvade så lyckades Mamman samla ihop dem och de två små busungarna och promenera bort mot EFS-kyrkan där det väntade spännande aktiviteter.

Backklättring stod på schemat och Minibatman var först ut. Hela sex backar fixade han innan balansen svek. =) Mosters kille det!

Sen var det dags för Sjuåringen...

...som efter elva backar fick nog...

...och poserade lite för Mamman innan han hoppade ner, nöjd med sin bedrift.

Till Snufflans stora glädje befann sej en av hennes kompisar på samma ställe och de två flickorna lyckades hitta en hel påse kantareller i miniskogen mellan vårt hus och kyrkan. Företagssamma tjejer! =)

Världens sötaste hjälpreda langade backar som om han inte gjort något annat i sitt liv. ;)

Kvällens rekord sattes av söta Klara. Hela 28 backar hann hon få under sej innan hon var tvungen att ge upp på grund av att ingen, trots stege och en lång stötta, kunde nå upp med fler backar. Ett rekord som inte heller någon av de äldre ungarna på Tonår klarade av att bräcka under kvällen.

Strax före åtta samlade Mamman ihop alla små barn och lämnade tonårsgänget åt sitt. Tassade genom mörkret hem till sängarna och vid halvnio hade de två minsta somnat. En halvtimme senare låg även Bröderna Bus och Mamman passade på att hoppa i duschen innan de stora barnen kom hem.

Nu får Stora Brorsan och Tonåringen sköta sitt för Mamman ska sova!!!

Inga kommentarer: