måndag 19 september 2011

Måndagsmorgon, IGEN

Måndagsmorgon...

Tonåringen uppe i varv, ränner runt som en yr höna och skäller efter saker som befinner sej på sin rätta plats (dags att köpa glasögon?) och rusar iväg till bussen i full panik.

Stora Brorsan vill inte alls gå upp och när han väl är uppe sitter han som en zoombie i soffan och tittar på tv. I sista stund kommer han på att flingor och kläder inte vore så dumt ändå.

Sjuåringen studsar upp, full av energi. Klär sej, äter, borstar tänderna och bäddar sin säng. Därefter rastlös i en timme innan det är dags att gå till skolan.

Sexåringen masar sej motvilligt upp, fräser som en ilsken katt, tuggar i sej en halv macka, vägrar att klä sej och STÅR framför tv:n i fyrtio minuter innan han inser att det är dags att gå. Vill inte gå ensam, men står i bara kallingarna - Klär sej och borstar tänderna på en minut samtidigt som han hela tiden skriker att sjuåringen MÅSTE VÄÄÄNTA.

Snufflan kommer upp och ser ut som ett troll, nyvaken och go. Big Mistake av Mamman att påpeka detta då hon minsann är pigg och har varit uppe i flera timmar när alla andra sov, sådeså! Fem i nio lyckas hon äntligen få på sej kläder och borsta tänderna efter att Mamman gjort dagens misstag nummer två och försökt hjälpa henne vilket resulterade i att hon låg i sin säng och skrek i en halvtimme.

Lilleman vägrar byta blöja, vägrar klä sej, vägrar äta och vägrar gå till förskolan. Mamman sliter av blöjan och tvingar en jumper över hans huvud, placerar honom i soffan och stoppar en vällingflaska i händerna på honom. Vällingen hamnar tillslut i magen och därefter får Mamman ta ungen under armen och stövlar samt ytterkläder i handen och bära honom till förskolan (tur att vi bor vägg i vägg).

Om det nu aldrig tar mer än tjugo minuter för ungarna att bli klara... Varför kliver vi då upp klockan sju???

När Mamman blivit alldeles barnfri är det dags för hennes morgonpromenad (det ska visst vara bra att röra på sej?), dagen till ära i hällande regn... "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder..." Yeah, right?

Det är skördetid

Somliga växter har inte riktigt lärt sej skillnad på höst och vår.

"Lilla snigel akta dej, akta dej, akta dej. Lilla snigel akta dej annars tar jag dej..."

Naturen bjuder på härligt, sprakande färger, om än giftiga...

Dags att ladda inför eftermiddagen och kvällens föräldramöte i Lilla Staden. =)

1 kommentar:

BP sa...

Sovmorgon fr o m idag!!!
Bilderna är helt underbara!!!