fredag 16 september 2011

Tiden bara springer och gömmer sej hela tiden

Som vanlig när Mamman försvinner från hemmets lugna vrå så får hon smaka de beska dropparna efteråt. Efter en knapp timmes sömn så vaknade Lillen (vid tvåtiden) och vägrade släppa Mamman vilket ledde till att Mamman sov (eller, försökte sova i alla fall) som en vriden ostkrok i Lillens säng resterande fyra timmar av natten.

När Mamman likt en sömndrucken zombie satt i soffan för att komma på var hon hamnat så kom sjuåringen:

"God Morgon Mamma!"
"Mmmm, älskar dej!"
"Är du trött?"
"Mmmm"
"Pappa var också väääldigt trött igår..."
"Jaha..."
"Vi fick ju nästan passa oss själva..."
"Okej, men så trött var han väl ändå inte?"
"Jo, jag har bevis!!
"Bevis?" frågade Mamman och funderade på om de tagit kort på en halvsovande pappa eller så
"Jaaa, kom... Kom då så ska du få se!"

Mamman reste sej långsamt upp och staplade efter grabben ut i köket där han går fram och öppnar skafferidörren:

"Se här då!"
"Vad?"
"Jamen... Ser du inte att pappa har ställt MJÖLKEN i SKAFFERIET mamma???"
"Oj, jo..." Sa Mamman och fick sej ett gott skratt så att hon äntligen vaknade till och kunde utfodra sina små och försöka väcka den utslagna Pappan.

En seg mamma släppte av två glada sötnosar på förskolan och gick sedan hem för att sortera, titta igenom och summera gårdagens inköp.

Efter närmare fyra timmar var allt sorterat och inplockat i diverse lådor, vindsskrymslen och skåp. Mamman kunde nöjt konstatera att födelsedagspresenter till årets sista tre födelsedagsbarn var fixat, likaså alla julklappar sånär som på tre stycken. Dessutom fattas nu endast ett regnställ och två par skor för att klara vintern och Mamman hade dessutom lyckats få med lite kläder till sej själv samt nya kuddar till den nya soffan. =) Förutom det så har den Shannarianska familjen nu tvål, schampo, tandkräm, tandborstar och en del andra hygienartiklar för ett år framöver, därtill köptes en del engångsartiklar som tallrikar och plåtpapper.

Summa sumarum - Mamman är mycket nöjd över alla inköp hon gjort, allt från bindor till vinterkläder, från smink till "jumpsuits", julklappar, presenter, chokladkalendrar, julklappspapper och lite ätbara artiklar (dock inte vanligt godis då det förrådet fylldes upp på dagskryssen i somras).

Efter att Bröderna Bus kommit hem och Mamman hivat in ett par kycklingar i ugnen hämtades de två yngsta barnen hem och alla fick några små presenter. Därefter kom Minibatman och fredagsröjet hade sin början.

Knappt hann alla få maten i magen och golven bli rena (efter Mamman svängom med både snabeldraken och herr svabbson) för än det var dags för Mamman att plocka fram taxilicensen igen. Fredax och Tonår stod på schemat! Snufflan fick stanna hemma med Tonåringen medan Mamman lekte taxi eftersom det var ett par extra barn med i bilen (tar du med min unge hem om jag tar med din unge dit?).


Tänk att tiden går så fort? Tyckte nyss att jag körde ungarna till Fredax och så har det redan gått en hel vecka!

Jaja, nu har Mamman sorterat tvätt, efter en nio dagar lång semester från den sysslan och kan konstatera att hon kommer tvätta rumpan av sej i morgon! =(

Sov Gott, det hoppas Mamman på att få göra nu!

1 kommentar:

BP sa...

Jag der att du fortfarande är "pigg". Förvånar mig inte ett dugg;-)

PS. Börjar känna lite sympati för "Pappan" faktiskt: hur många gånger har inte vi ställt in diskmedlet i kylskåpet resp. juicen under diskbänken - å vi är då inte speciellt trötta - zhhhhhhh DS