tisdag 13 september 2011

The great escape

När ungarna somnade en efter en utan minsta gnäll i går kväll så hoppades Mamman på en lugn natt och för en gångs skull fick hon nästan det! =) Om man inte räknar genomkissad blöja, pyjamas och säng samt nattvandrande Snufflan förstås, men i mångt och mycket var natten okej. ;)

Även morgonen flöt på lugnt, ute blåste det full storm och inne virvlade barnen runt och fick allt gjort på ett litet kick!

Efter att Mamman lämnat de små sötnosarna och kämpat sej hem i blåsten (till och med fåglarna blåste bort) så bestämde hon sej för att inte förbli instängd i lägenheten en hel dag till. Hon satte sej sonika i bilen och åkte hem till sin syster i Stora Staden.

Efter att ha knallat runt en stund i centrum, tittat på skor och letat efter "pippi-tröjan" som Tonåringen så gärna vill ha (och som är slut i hela jäkla Sverige) så hamnade vi på Boulevard, en butik med inredning och presentartiklar. Därinne blev vi kvar ganska länge, en hel massa kul och fint hade de där.






Jag absolut älskar små skyltar, tavlor, magneter och annat med små roliga eller söta citat och andra texter på. =) (De ovan har min syster köpt.)

Efter att ha hämtat Minibatman på skolan och tagit en snabb fika var det dags för Mamman att åka hem. Efter en kort övertalning så satt även Minibatman med Moster Shannara i bilen.

Så här glada blev kusinerna över att träffas när Minibatman gick med Moster till fritids för att hämta upp Bröderna Bus! =)

Väl hemma igen med alla barn (och extrabarn) så slängde Mamman ihop lite mat till åtta barn och två vuxna (Tonåringen har kompis över natten och syster yster hade kommit efter lagom till maten). När alla var nöjda och glada så var det äntligen Mammans tur att packa upp dagens inköp...

"Husregler.

Om det är öppet - stäng det

Om det ligger på golvet - plocka upp det

Om det är smutsigt - tvätta det

Om det är hungrigt - ge det mat

Om det är ledset- Älska det"

Har inte riktigt bestämt var dessa ska hänga, men jag kunde inte låta bli att köpa dem... =)

Lite bokstäver blev det också! De flest brukar nog välja ord som "LOVE" och "JOY", men i Mammans hus är favoritordet KAOS! Så småningom, när Mamman får lite mer pengar över till onödiga inköp, så ska ordet UNDERBARA inhandlas också! =)

När väl Syster och Minibatman åkt hem kom mina fyra små i säng hur snällt som helst, för andra kvällen i rad? Nyp mej någon, jag måste drömma... Nåväl, dröm eller inte, nu är det dags för "House"!

2 kommentarer:

BP sa...

Ja du kan väl tänka dig var jag fastnade - under rådande omständigheter alltså:
Ettan av din syters inköp. Gillar orden men absolut inte motivet...
Åsså tvåan och trean i din kollektion - de ligger närmast till hands här - även här är motivet aningen tveksamt;-)
Åsså kaos bokstäverna - japp, där satt den!!!

PS. Fyll dom med cement/betong, då har du bokstäverna som "skulpturer". Det funkar. Har sett någon göra det. Billigt och extremt smakfull och individuell konst faktiskt. DS

♥TrollMorsan♥ Mamma till 11 Troll♥ sa...

Vilka otroligt fina skyltar med bra citat på!! Vart finner man dessa guldskyltar?!! Kaos är ett ord som jag också använder ofta och inte ur negativ mening utan kärleksfullt kaos :) För visst blir det lite kaos ibland. Kärleksfullt kaos!

Massor med kramar till dig och din familj!