fredag 23 september 2011

En helt galen dag

Idag har varit en helt galen dag och ni som känner Mamman vet att det är just sådana dagar som hon är i sitt esse. Mamman älskar fart och fläkt! =)

Eftersom alla ungar har varit lediga från skolan idag så började vi i alla fall dagen lugnt, med tv-mys och relativt sen frukost innan karusellen satte igång. Planen för idag var att åka in på höstmârten, men innan det var dags att åka behövdes lite mellis i alla magar så Mamman slängde ihop en fruktsallad med både annanas och hallon blandat med äpplen, apelsiner, päron och kiwi. Smaskens sa alla ungar (både Mammans egna och de lånade som befann sej i det Shannarianska hushållet.



Gott med pepparkakor till...

"Meeen, finns det inget kvar? Jag vill ju ha MERA!"

Sötaste tonårstjejerna!

Därefter packades alla barn utom Stora Brorsan in i bilen, han valde att stanna hemma med sin kompis och åka på mârten med honom i morgon istället. =)


"Vilken konstig gubbe mamma..." sa Sjuåringen efter att ha handlat det obligatoriska torkade renköttet och älgkorven.


Busiga Bröderna "rockar" på krockbilar!



Både Sjuåringen och Sexåringen provade lyckan på godishjulet, men fick gå hem tomhänta.


Ute och flyger luftballong!

"Oj, titta vad mycket olika munkar det finns. Kan vi köpa några mamma?"

Kanderade äpplen, ser smaskens ut!

En kort paus från den enorma folkmassan som vällde fram på hela huvudgatan i Lilla Staden. Det var hysteriskt mycket folk!!!

Väl hemma igen satte sej ungarna och "chillade" lite medan Mammans uppgift var att fixa potatisgratäng och fläskfilé på max en timme om maten skulle hinna i magen innan det var dags för fredagens taxiservice att ta sin början!

Busiga Minibatman var så glad över att få komma hem till moster och kusinerna så han studsade runt av lycka en bra stund. =)

Efter maten gick det i ett...

Köra tre små barn till Fredax (där de skulle baka muffins och chokladbollar). Hem igen och då skulle middagen dukas bort och disken diskas. Lite drygt en timme senare var det dags att dumpa de stora och hämta de små. Även tonårstjejerna följde med på Tonår idag och fick knata runt i skogen och grilla nere vid sjön. Medan de var borta så skulle Bröderna Bus genom duschen, de fyra små komma i säng och Mamman själv hinna igenom hygienspridaren.

Tack och lov så fick de tre stora barnen skjuts hem av en av ledarna som bor här i hålan och så fort de kommit innanför dörren så slussades de igenom duschen de med. =)

Nu är klockan mitt i natten och om ett par timmar så ska Mamman upp och tvätta... Dags att försöka få de tre stora i säng kanske?

5 kommentarer:

4U2 sa...

Vilken dag ni verkar ha haft! :)

BP sa...

What a day!!! Där var du verkligen i ditt rätta element - superwoman!!! Måste säga att den lilla staden har mera att erbjuda än huvudstaden verkar det som. Kul för gäststudenten. Slår vad om att det är hon som upplevt mest i det Shannariska hemmet... av alla slag alltså;-)

Pillargontanten sa...

Fart och fläkt, precis som vanligt :)
Hoppas din lördag varit lika härlig :)

tessan sa...

bara älskar att läsa din blogg!

BP sa...

Svar: Va... så klent resultat så;-) Sov gott nu!!!