torsdag 8 september 2011

Småkrypens dag

Efter att ha fått sovit förhållandevis bra hela natten så vaknade Mamman mycket gladare till en härligt solig morgon (och en stinkbomb till Lilleman som stod bredvid sängen och maniskt upprepade mammamammamamma). Livet kändes lite lättare än under gårdagen. =)

På väg till förskolan inleddes operation "Rädda daggmaskarna" och småttingarna letade febrilt efter de små stackarna som blivit kvar på backen efter gårdagens ihärdiga regnande.

En sträcka på tjugo meter kan vissa mornar ta motsvarande antal minuter. Bäst att försöka ta tillfället i akt och njuta av det faktum att stressen ännu inte är nödvändig, annat kommer det bli när arbetsförmedlingen tvingar ut Mamman i en meningslös praktik som kommer ge henne minimal inkomst och höjd barnomsorgsavgift, tillika mindre kvalitetstid med ungarna och mer tjat om läxor (vilket kommer att leda till stressade ungar och sämre barn-föräldrarelation i värsta fall).

Nej, för att vara ärlig så har jag faktiskt börjat titta på lite olika alternativ under dagen. Kanske kan Mamman plugga på distans, halvtid och vara föräldraledig på halvtid. Läsa en kurs för att utveckla det svenska skriftspråket och förverkliga "barnböckerna" som väller fram ur Mammans huvud som sagor för (och om) Snufflan på kvällarna kanske? Frågan är bara vem som ska illustrera dem? Kanske Snufflan själv? =)

Nåväl, idag har inte Mamman känt ett stort behov av att sova bort timmarna på dagen då barnen varit på sina respektive skolor utan hon har lyckats tvätta, plocka lite och babblat en massa i telefonen. =)

Vägen från förskolan blev lika långsam som ditvägen. Det finns så mycket att titta på när man använder myrskorna då man travar hemåt. (Varning för småkryp!)

Tusenfotingarna ligger i drivor, tryckta mot husväggen. Enligt Snufflan är de söta och killas mysigt när de kryper över hennes händer. Mamman provade inte!

Lilleman är mer intresserad av våra åttabenta vänner och lyckades på en halv kvadratmeter vägg hitta tre stycken olika polare!




Eftersom Lilleman inte sovit middag på förskolan idag så var han aningens gnällig fram tills att maten serverades, men därefter var han hur gullig som helst fram till klockan sju då han däckade med vällingflaskan i munnen. En knapp timme senare så sov även de andra tre småtrollen gott, efter att sjuåringen fått ett ilskeutbrott, av okänd anledning, och kastat bort brödet, sparkat sönder en del av inredningen och sen klagat på benvärk.

Nu är Mamman totalt slut, huvudet känns som en burk, näsan rinner och det killar i öronen. Halsontet vill inte släppa och hostan har satt in. Dags att krypa ner i säng (eller i soffan framför tv:n). =)

Inga kommentarer: