torsdag 22 september 2011

No, we're just playing

Plötsligt hör Mamman Stora Brorsan skrika inne från Tonåringens rum:

"Mom, mom, they are killing me in here!!!"

Mamman, som försöker lägga småbarnen, öppnar in till Tonåringens rum där Michii sitter gränsle över Stora Brorsan samtidigt som hon och Tonåringen sminkar honom och Michii ler stort och säger:

"No, we're just playing."

Varpå Mamman svarar/frågar:

"Could you please try to kill him a little bit more quiet because I'm trying to put the little ones to bed?"

Alla tre skrattade gott och en stund senare hjälpte Mamman Stora Brorsan att tvätta bort sminket. =)

Ungefär på den nivån ligger det här hemma just nu! Alldeles underbart kul är det att de två stora barnen automatiskt kopplat över till engelska, även då de talar med varandra. Michii pratar en del engelska och det funkar bra så länge man inte pratar för fort.

I övrigt har dagen frestat på Mammans nerver. En kombination av en dag med mer smärta än vad som förekommit den senaste veckan, av att bara ha de två yngsta trollungarna hemma hela dagen (eftersom förskolan hade planeringsdag) och av att ha behövt leka taxi/bank då Tonåringen skickade ett sms i vild panik där hon förklarade att hon var tvungen att ha trehundra spänn (och hon var tvungen att ha dem för helst en timme sen minst) för att få åka med till Stockholm på måndag har satt sina spår! ;)

Nu är det dags att ladda in för morgondagen (då alla barnen är lediga på grund av studiedag) och resten av helgen (höstmârten i Säffle hela helgen). Svårt att få ur Michii om hon vill göra något särskilt i helgen eller om ungarna bara vill vara ifred.

Det är då ingen skillnad på svenska tonåringar och dito från Tyskland. Håret ska plattas i en halvtimme, frukost intas på stående fot och helst ska man sen sitta med en varsin dator i knät! ;)

Sist men inte minst... Tack mammsen för att du tog hand om alla ungar medan jag var på föräldramöte nu ikväll!

4 kommentarer:

BP sa...

Jamen Shannara - du har hittat ett utrotningshotad exemplar av en tyska som pratar engelska. Grattis!!! Var rädd om henne. De växer inte på träd - även om brytningen måste vara ett helvete;-)
Tror nog att J ÄR lite halvkär om han går med på att låta sig sminkas eller så är han.... nej nu ska jag sluta;-)
Hoppas du mår bättre snart!!!

4U2 sa...

Vilket tålamod du har! Håller tummarna för att det känns bättre i morgon.
Trevligt för eran gäst att ni verkar vara en så härlig familj!

BP sa...

Svar: Ja att du är/har en härlig familj som 4U2 konstaterar har jag ju vetat länge:-)))))
Skulle vara kul att veta vilken stad Michii (konstigt namn = me like) kommer ifrån. Ska N dit på besök också? Följer Michii med N till hennes skola?
Usch så många frågor: ja du vet väl att om jag är intresserad i nå't ämne så börjar jag bli nyfiken;-)

Sandra sa...

Vilken tur att ni fått en utbytesstudent som ni trivs med och som verkar trivas ypperligt hos er. Sonen kanske blir motiverad att läsa tyska i skolan nu?!

Hoppas att värken blir bättre snart så du orkar mer.

Sandra