söndag 25 september 2011

Äntligen lite lugn

Äntligen lite lugn och ro. Tonåringarna sov/låg till klockan närmade sej lunch, pojkarna spelade och småttingarna myste framför tv:n fram tills att småbarnens farmor kom på besök.

Stackars farmoren gjorde några tappra försök med att få med alla barn ut i skogen och plocka svamp, men det slutade med att bara sexåringen var villig att följa med (de stora hade inte lust att trava runt i någon "töntig skog" och de två små bara skrek, grät och bråkade). Så fort de hade gått somnade Lilleman och Lillan satt som en säck potatis i soffan och halvsov, de var väl slitna de stackars små liven.

Komastämningen höll i sej fram till två ungefär då Mamman satte igång med maten.

Färska trattkantareller spred en ljuvlig doft i köket!

Nyplockad svamp, hemgjort mos och panerad rödspätta var smaskens i magen. Något som alla var rörande överens om (i alla fall om man räknade bort svampen hos Stora Brorsan och Sjuåringen ;) ).

Efter maten kom Mamman på att det var tvungen att handlas matsäck till tjejerna inför morgondagens utflykt till Stockholm, dessutom fanns det varken bröd eller mjölk hemma. Mamman kikade på klockan och upptäckte till sin fasa att affären skulle stänga om TIO minuter. Snabbt samlade hon ihop alla barn utom de två som ville stanna hemma och lämnade farmoren vind för våg i lägenheten (vilket visade sej vara ett smart drag eftersom hon diskade under tiden Mamman handlade).

Söndag = Tvagningsdag. Alla sju ungar kördes in i badet/duschen i omgångar.

När sen Mamman, likt en yr höna, lyckats organisera kaoset lite och fått de två minsta i säng så hasade hon ut i köket och stoppade in baguetter i ugnen och dukade fram till kräftkalas i miniformat (för visst är väl det en svensk företeelse det med?).

Riktigt goda kräftor var det!

Sexåringen ÄLSKAR kräftor, Sjuåringen är aningens mer skeptisk så han höll sej till makrill. =)

"Thumbs up, thumbs up for everything!" Världens skönaste tonårstjejer (och en gosig lillebror på ena hörnet) åt med god aptit.

Ju längre vi satt där vid bordet, desto mer galna blev ungarnas diskussioner.

"Kan du hjälpa mej mamma?"

Stora Brorsans kompis skrattade så han höll på att braka av stolen och tyckte att det var lite pinsamt när Michii, på svenska, sa till honom: "Dou er syöt och snygg!" (Hon är en jäkel på att retas med pojkarna, just like my teenager!)

Tillslut började det gå lite väl galet till...

...och man kunde nästan tro att nubben varit inblandad i det hela (men sån't äckligt skulle Mamman inte ens befatta sej med i den vuxna världen, bläää). =D

En härligt lugn dag har det varit med massor av skratt och stoj. Mamman älskar!

Vill ni veta något knäppt? Oavsett vilket så tänker jag berätta det ändå... ;)

Mamman har blivit miljöskadad! Inte nog med att hon glömmer bort sej och pratar engelska även med de små barnen utan hon började skriva blogginlägget på engelska också. Hon hann ett helt stycke innan hon kom på sej själv! Helt knasigt ju!!!

Med tanke på att sexåringen vandrat i skogen idag och jag glömde ge honom värkmedicin innan han lade sej så räknar jag med att bli väckt av gråt och skrik om ett par timmar så nu är det lika bra att skynda i säng så jag hinner få en gnutta sömn i alla fall!

1 kommentar:

BP sa...

Vilket absolut toppen inlägg Shannara - både text och bild. Man känner sig nästan närvarande om du förstår vad jag menar;-)
Kul att en av dina minstingar älskar kräftor och roligt att Michii testade. Gud vad hon kommer att berätta när hon kommer hem. Du kommer troligen få fler gäststudenter på halsen;-)