måndag 5 september 2011

Diskdiskussion

Jag kan inte riktigt förstå...

Förra veckan då Tonåringen haft hemkunskap så kom hon hem och sa att läraren blivit irriterad på henne för att hon hade diskat direkt efter de hade tillagat det de nu skulle laga. Läraren hade sagt att hon hade inte haft någon genomgång om hur man diskade ännu och min dotter hade svarat att hon inte visste att de skulle ha en genomgång av det. Hon hade ju bara gjort som vi gör här hemma!

Kan inte barn på högstadiet ens diska längre? Har det gått så långt? Jisses vilket curlingsamhälle vi lever i!

Idag kom så Tonåringen hem och berättade återigen att hon haft en liten dust med hemkunskapsläraren. Den här gången var dottern skyldig till att ha diskat en stekpanna innan läraren hade beskrivit för eleverna hur man diskar stekpannor.

Tonåringen hävdade återigen att hon vet hur man gör och läraren försökte då få henne på fall genom att fråga hur man gör. Naturligtvis vet tonåringen att man INTE använder diskmedel till stekpannor och när läraren fick det svaret så frågade hon om Tonåringen hade hemkunskap på elevens val.

Än en gång står Mamman här som ett frågetecken och undrar var världen är på väg? Ungar som inte kan diska (en av kompisarna visste inte ens att man skulle vrida ur disktrasan innan man hängde upp den eller HUR man vrider ur en trasa!) och lärare som inte kan ta tillfället i akt att berömma elever som visar vad de kan istället för att trycka ner dem!

2 kommentarer:

Sherlock sa...

WIERD!!!

BP sa...

Är det sån't man (inte) lär sig i hemkunskap. Läraren är ju en idiot, helt klart, men jag lärde mig nå't iaf: inget diskmedel till stekpannan...hrmmmmmmm.
Höll på att fråga varför... men skippar det;-)