torsdag 29 september 2011

Nu kommer snart tårarna...

Så var den sista kvällen kommen. Flickorna är inte alls pigga på att skiljas åt.

Kvällen (och vilken kväll sen, 22 graders värme och klarblå himmel) tillbringades på skolan i Lilla Staden där grillar hade ställts fram på uteplatsen framför caféterian. Mamman grillade hamburgare medan barnen var ungefär överallt. Lilleman charmade alla söta tyskor och fick åka på både en och annan arm. =) "De sa börjes i ti, de som nåe sa bli!" som Mollan brukade säga! =)

Tillslut blev det i alla fall mat i alla Mammans barn, extrabarn och kompis (tur att Mamman är van vid att föda en och annan "extraunge" så hon handlat rejält ;) ).

En av Tonåringens bästa polare var också med (hon har inte haft någon tysk med sej, men eftersom de tyska ungdomarna var fler än det fanns värdfamiljer så ska hon ändå åka med till Tyskland i maj) på avslutningsfesten. Tre tjejer som passar himla bra ihop! =)

Alla de svenska och tyska eleverna som är med i utbytet mellan Säffle och de Tyska orterna Aarbergen (där Michii bor) och Solms.

Efter käk och fotografering så blev det landskamp i brännboll, något som tyskarna aldrig provat på tidigare. När de väl hajjat vad det handlade om så spelade de "för kung och fosterland". Efter en jämn match så stod ändå de svenska eleverna som segrare! =)

Alla små söta barn tröttnade ganska snart på att vara publik så de klippte helt enkelt gräsmattan med händerna...

...och lekte att de jobbade i en gruva. =)

Vägen hem bjöd på en spektakulär solnedgång, tre hjortar och två älgkor, en perfekt avslutning på Sverigevistelsen för "våran" tyska!

På tal om älgar... Idag har en hel älgfamilj rumsterat om i Lilla staden. Älgtjuren, en sextaggare, hade visat upp sej på skolan genom att hoppa över cyklarna och springa ett ärevarv utanför lektionssalarna innan han tog med sej sin fru och sitt barn till sportplatsen en bit bort! =) Gissa om tyskarna stod med näsorna tryckta mot rutorna (och jag tror säkert att även de svenska eleverna gjorde det!).

Nu är det dags för Mamman att "nana" sängen eftersom hon ska upp igen klockan två inatt för att köra Michii och den tyska tjejen som bor hos goa K till bussen. Tonåringarna och Stora Brorsan ska väl också med och säga hej då antar jag, många tårar lär det bli. Jag hoppas verkligen att Michii kan ta med sin mor och bror hit till sommaren, "finns det hjärterum så finns det stjärterum". =)

1 kommentar:

BP sa...

Googlade Aarbergen och måste säga att det är ganska så idylliskt där - kulturkrock med Sverige om man säger så.
6 000 själar bor där... en håla det med med andra ord;-)