lördag 17 september 2011

Får Mamman stoppa en toaborste i halsen på Mange?

Efter att ha funderat ett slag över dagen så kan Mamman konstatera att den inte varit särskilt revolutionerande. Tretton timmars (exakt) tvättstugemaraton har dominerat dagen.

Tanken var att Mamman skulle få undan det mesta på förmiddagen och sen skulle familjen fara in till stora staden där Bröderna Bus skulle delta i "Kalvruset" (en variant på springtävlingen "Tjurruset" för små människor), men då barnen inte verkade helt hågade att fara så lade inte Mamman ner någon större energi på att komma iväg. Får man tro NWT så blev barnens variant ett fiasko.

Efter maten så tog sej i alla fall Mamman och ungarna bort från gården ett tag för att njuta av det vackra, men kyliga (15 grader), höstvädret.


Gamla ödehus och halvrasade byggnader sätter fart på små barns fantasi. Allt om hur man levde förr till skräckhistorier om mördare och spöken kom på tal då huset och uthuset ovan passerades.

Barnen konstaterade även att det nog tar ett tag innan vi kan fiska igen, bryggan ligger ganska långt under vattnet just nu.

Väl hemma igen fascinerades barnen över "Hacke Hackspett" som så snällt satt och knackade på herr lyktstolpe. =)

Under tiden vi satt och smaskade lördagsgott/fikade så kunde Mamman konstatera att barnen blivit miljöskadade eller möjligtvis hjärntvättade av sina äldre syskon. Samtliga fyra små juveler satt hela tiden och malde på en och samma låt. Till och med Lillen!!! "E eett nuuu, manne manne ma-aanne".

Om Mamman tvingas lyssna på låten en enda gång till så är det lika bra att beställa vit skjorta å plingplong-taxi till dårhuset på stört...



Mitt under fikat kom Tonåringen på att hennes sängkläder spruckit i sömmen och hon ville absolut ha matchande sängkläder till båda sina sängar när hennes "utbytesstudent" kommer till veckan. Mamman ringde således mormor som gav grönt ljus för den Shannarianska familjen att dundra in med buller och bång på kvällen.

Barnen studsade studsmatta, Mamman satt på en stol och lekte social medan mormor var gullig och sydde ihop påslakanen! (Tack mamma!)

Efter att de två minsta bett om att få sova vid halvnio (det sliter på att tvätta med Mamman) så frågade sexåringen om de kunde få ha levande ljus när Mamman läste sagan. Javisst, sa Mamman. Mamman missade dock att han även frågade om de fick ta många ljus, men de andra bekräftade att Mamman visst hade lovat det! =)


Kvällsmys med Bröderna Bus! Riktigt många kapitel i den spännande boken blev det ikväll, Mamman har knappt någon röst kvar. =) Det är så skönt när Mamman kan dela upp barnen lite så att varje barn får känna sej viktigt och få Mammans uppmärksamhet på ett annat sätt än under dagarna då det mesta går i hundratio!

Bara Mamman fått alla kläder bort från sängen och druckit upp sin "Snowball" (och förmått de stora att krypa till kojs) så ska hon mysa ner sej i sin jättesköna säng (är sååå nöjd med min nya säng, den är bäst!) och förhoppningsvis sova gott tills hon vaknar (förmodligen blir väckt sisådär halvtvå i vanlig ordning).

I morgon hoppas hon på en lugn dag så hon hinner ladda upp inför veckans fyra föräldramöten (tre stycken är samtidigt i tre olika klassrum på två skolor), "utbytesstudenten", planeringsdag på förskolan (vilket innebär långhelg för de små), studiedag och marknadshelg!

2 kommentarer:

BP sa...

Du mår bo i en håla men du hittar alltid guldkornen i din omgivning- å då menar jag inte bara dina härliga ungar:-)
Härliga bilder på köpet med andra ord:-)
Kul med utbytesstudenten, ska bli kul att läsa om henne (6+1=7).
När åker N dit?
Hoppas du får vila upp dig idag efter 13 timmars tvätt!

4U2 sa...

Ska du inte döpa om bloggen till "Underbara mamman med humor och fotobegåvning" eller ngt sådant? ;) Beundrar ditt sätt att se på livet!