fredag 30 september 2011

Härlig fredag på 15 bilder


Efter nattens utflykt så tog Mamman bara en kort morgonpromenad, handlade lite och sen gick hon hem och sov ett par timmar tills det var dags att gå och hämta en bunt busiga barn uppe på barnskolan och två små troll på förskolan.

"Finns det hjärterum så finns det stjärterum." Mammans små troll och Goa K:s småbarn käkar kyckling och tävlar i vem som kan prata mest på kortast tid! =)

Även Minibatman trillade in efter maten och det blev wii-turnering mellan sexåringarna medan sjuåringarna och söta granntösen cyklade och trängdes vid datorn.

Efter att Goa K hämtat sina troll var det dags för Kusinerna Knas att gå till Fredax (som tack och lov höll till hemma i Hålan dagen till ära, Mamman är ju satt på bar backe när hon inte har någon bil).


Efter att ha skrattat sej halvt fördärvade så lyckades Mamman samla ihop dem och de två små busungarna och promenera bort mot EFS-kyrkan där det väntade spännande aktiviteter.

Backklättring stod på schemat och Minibatman var först ut. Hela sex backar fixade han innan balansen svek. =) Mosters kille det!

Sen var det dags för Sjuåringen...

...som efter elva backar fick nog...

...och poserade lite för Mamman innan han hoppade ner, nöjd med sin bedrift.

Till Snufflans stora glädje befann sej en av hennes kompisar på samma ställe och de två flickorna lyckades hitta en hel påse kantareller i miniskogen mellan vårt hus och kyrkan. Företagssamma tjejer! =)

Världens sötaste hjälpreda langade backar som om han inte gjort något annat i sitt liv. ;)

Kvällens rekord sattes av söta Klara. Hela 28 backar hann hon få under sej innan hon var tvungen att ge upp på grund av att ingen, trots stege och en lång stötta, kunde nå upp med fler backar. Ett rekord som inte heller någon av de äldre ungarna på Tonår klarade av att bräcka under kvällen.

Strax före åtta samlade Mamman ihop alla små barn och lämnade tonårsgänget åt sitt. Tassade genom mörkret hem till sängarna och vid halvnio hade de två minsta somnat. En halvtimme senare låg även Bröderna Bus och Mamman passade på att hoppa i duschen innan de stora barnen kom hem.

Nu får Stora Brorsan och Tonåringen sköta sitt för Mamman ska sova!!!

Shannara's SaturdayMix # 77 - Aktivitet

Välkommen till Shannara's SaturdayMix!
(to see the post in english please use the translation tool to the right)

Veckans tema är Aktivitet.


Det här är en fotoutmaning som ALLA är välkomna att deltaga i, oavsett kunskap om fotografering eller utrustning. Mobiltelefon eller värstingkamera spelar noll roll. ;) Det viktigaste är att man känner glädje då man fotograferar.

Som vanligt vill jag att ni tolkar temat på ert eget speciella vis. Och kom ihåg att ni gärna får deltaga hela veckan, skulle det vara så att ni tycker att ni hittar en bättre bild på temat efter att ni lagt in ett bidrag så lägg in ett till. =)

Använd fantasin och kom ihåg The sky is the limit!

L
et's play!
Ps Eftersom jag bara kan ha en linky framme åt gången så får ni gärna lägga in länken i en kommentar också om någon blir nyfiken senare! ;) DsNattkrångel

Ute är mörkt, klockan ringer. Först är Mamman lite förvirrad, men när hon satt sej upp och tittat på klockan (som visar 01,50) så kommer hon på att tyskarna ska till bussen.

Snabbt tassar hon upp och väcker tjejerna och Stora Brorsan (som också vill med till bussen och säga hej då).

Medan barnen klär sej och fixar med lite annat så bär Mamman ner resväskan, plockar vagnen och två barnstolar ur bilen så att alla ska få plats och startar bilen... eller inte.

Bilen är död, eller ja, inte helt död eftersom startmotorn dras runt. (Antar att det är en tändspole nu igen.)

Nu är goda råd dyra.

Stora brorsan skickas upp i lägenheten och får väcka Pappan för att be om nyckeln till hans rullande sardinburk och sedan fick han säga hej då hemma på gården. Efter lite krånglande får Mamman in resväska, tonårstjejer och sej själv i det minimala fordonet.

Först går färden till Goa K för att hämta hennes tonåring och utbytesstudent. Väl där så begär Mamman att få nyckeln till K:s bil och sedan kör hon tjejerna till bussen.

Efter några kramar så är det dags. Tyskorna kliver på bussen, kvar står vi och vinkar...

Tack Michii för en supertrevlig tid och hoppas att du nu får med dej din mor och bror hit till sommaren! =)

(Mamman har tyvärr råkat bli pigg av den härligt klara nattluften och Lillen har vaknat två gånger sen hon kom hem igen, men nu ska hon tvinga sej i säng och förhoppningsvis få sova de tre timmar som återstår tills klockan ringer)

torsdag 29 september 2011

Nu kommer snart tårarna...

Så var den sista kvällen kommen. Flickorna är inte alls pigga på att skiljas åt.

Kvällen (och vilken kväll sen, 22 graders värme och klarblå himmel) tillbringades på skolan i Lilla Staden där grillar hade ställts fram på uteplatsen framför caféterian. Mamman grillade hamburgare medan barnen var ungefär överallt. Lilleman charmade alla söta tyskor och fick åka på både en och annan arm. =) "De sa börjes i ti, de som nåe sa bli!" som Mollan brukade säga! =)

Tillslut blev det i alla fall mat i alla Mammans barn, extrabarn och kompis (tur att Mamman är van vid att föda en och annan "extraunge" så hon handlat rejält ;) ).

En av Tonåringens bästa polare var också med (hon har inte haft någon tysk med sej, men eftersom de tyska ungdomarna var fler än det fanns värdfamiljer så ska hon ändå åka med till Tyskland i maj) på avslutningsfesten. Tre tjejer som passar himla bra ihop! =)

Alla de svenska och tyska eleverna som är med i utbytet mellan Säffle och de Tyska orterna Aarbergen (där Michii bor) och Solms.

Efter käk och fotografering så blev det landskamp i brännboll, något som tyskarna aldrig provat på tidigare. När de väl hajjat vad det handlade om så spelade de "för kung och fosterland". Efter en jämn match så stod ändå de svenska eleverna som segrare! =)

Alla små söta barn tröttnade ganska snart på att vara publik så de klippte helt enkelt gräsmattan med händerna...

...och lekte att de jobbade i en gruva. =)

Vägen hem bjöd på en spektakulär solnedgång, tre hjortar och två älgkor, en perfekt avslutning på Sverigevistelsen för "våran" tyska!

På tal om älgar... Idag har en hel älgfamilj rumsterat om i Lilla staden. Älgtjuren, en sextaggare, hade visat upp sej på skolan genom att hoppa över cyklarna och springa ett ärevarv utanför lektionssalarna innan han tog med sej sin fru och sitt barn till sportplatsen en bit bort! =) Gissa om tyskarna stod med näsorna tryckta mot rutorna (och jag tror säkert att även de svenska eleverna gjorde det!).

Nu är det dags för Mamman att "nana" sängen eftersom hon ska upp igen klockan två inatt för att köra Michii och den tyska tjejen som bor hos goa K till bussen. Tonåringarna och Stora Brorsan ska väl också med och säga hej då antar jag, många tårar lär det bli. Jag hoppas verkligen att Michii kan ta med sin mor och bror hit till sommaren, "finns det hjärterum så finns det stjärterum". =)

Livet leker igen =)

Ja, morgonens panik la sej ganska snabbt. Mamman fixade till två matsäckar bestående av varm choklad, korvmackor och äpple. Barnen var ypperligt nöjda över det och Mamman hoppas att de inte kommer bli avundsjuka då de andra ungarna plockar fram bullar, kakor och annat smått och gott ur sina väskor. Hur kunde Mamman missa att det var skoljogg och utflykt idag? Får väl skylla på att det har varit en ganska hektisk tid ett tag nu.

Pappan for redan strax efter sex denna morgon, men blir tvungen att komma tillbaka redan inatt efter att han slutat jobba eftersom de tyska tjejerna ska vara inne i Lilla Staden tre inatt för att åka med bussen till flygplatsen.

Efter att ha lämnat barnen så tog Mamman en underbar promenad i Brittsommarvädret. Sexton grader och strålande solsken från en klarblå himmel. Tänk om hela hösten kunde vara så ljuvlig.Hit upp, till Hösås, går färden för småkillarna idag. Tänk att de har sådan tur med vädret, vilken kanonutflykt det kommer bli! =)

Tyvärr så är det ont om vackra höstfärger i år, de flesta träden är mest bruna och har redan tappat hälften av löven, men Mamman hittade en härligt färggrann buske som fick leka fotomodell i alla fall! =)

Även storhandling och shopping inför kvällens avskedsfest inne i Lilla Staden har Mamman hunnit med under förmiddagen. Det står dock en hel del mer på Mammans schema innan klockan slagit tre. Det ska bäddas, diskas och dammsugas, det ska brännas cd-skivor med foton till Michii (då hennes kamera gick sönder dagen innan hon kom hit så lovade jag henne att fixa foton att ta med hem), Mamman ska tvagas, maten till ikväll förberedas och packas, de stackars slokande växterna ska få släcka sin törst och småbarnens rum ska rensas (lika bra att passa på då de inte är hemma så Mamman blir av med lite "skit") så de slipper stå med det i morgon när de har kompisar med hem efter skolan!

Så vad sitter Mamman kvar här för, marsch pannkaka ut i köket!!!

Panik

Paniken som uppstår när båda Bröderna Bus mirakulöst tillfrisknat över natten och man inser att de båda ska på utflykt hela dagen samt ha med sej matsäck OCH man öppnar skafferiet och kylen bara för att upptäcka att de nästintill är tomma! GAH Gargamel....

onsdag 28 september 2011

Tur att Mamman är van

Ikväll fick Mamman åter nyttja sina taxikunskaper.

Pappan fick slänga sej hit efter jobbet och ta över rodret så fort han kom innanför dörren och Mamman slängde sej iväg med Tonåringen och Michii hem till Goa K där hon hämtade upp hennes tonåring och tyska utbytessdudent.

Därefter åkte Mamman tillbaka hem och släppte av de tyska tjejerna (vilket innebar att Pappan fick ta hand om fem shannarianska telningar, en Minibatman och två tyska utbytesstudenter) innan hon fur vidare med tonåringarna in till Lilla Staden och föräldra-/elevmöte om spanienresan (med spanskaklasserna) som ska gå av stapeln på våren då flickorna går i nian. På mötet tog Mamman sej friheten att anmäla sej som medföljande förälder, vilket inte direkt föll i god jord hos Tonåringen. ;) Mamman tycker gott att hon förtjänar lite "semester" med vuxenansvar och Pappan får de fyra dagarna ta övriga barnaskara vare sej han vill eller inte! =)

När mötet var över for Mamman hem och släppte av Tonåringen och plockade upp tyskastudent nummer två och for över till Goa K för att lämna två tjejer. På något konstigt vis så blev Mamman sen kvar där i närmare två timmar och hjälpte K att färga håret och babblade en hel massa.

Väl hemma så kunde Mamman bara ta det lugnt eftersom Pappan lagt de fyra små barnen och tagit hand om middagsdisken! Underbart! Tack för hjälpen!

Mamman är ur led

Trots att jag faktiskt fick sova bra inatt, var bara uppe två gånger, så känns det ändå som om hela jag är lite ur led idag.

Kanske beror det på att jag var tvungen att hoppa över min morgonpromenad eftersom Bröderna Bus är hemma från skolan idag båda två. Sjuåringen för att han hade sådan värk i benen och var så trött när han vaknade och Sexåringen för att han hostat så under natten så att han såg ut att gå i sömnen när han vaknade. Känns som om de behöver ta igen sej lite en dag för att orka med!


tisdag 27 september 2011