söndag 16 september 2012

Vad ska vi göra?

En dags vila var uppenbarligen det enda som den här familjen klarade av, knappt var morgonen över för än det började krypa i allas kroppar. Ute var grått och trist, men en timme lyckades i alla fall försvinna i utomhuslek innan alla hittat in igen och det eviga trampandet fortsatte...

Barnen hittade Benjamin Syrsa.

Så ringde det plötsligt i Mammans mobil, det var Bästaste C som meddelade att hennes dotter, Flickan med dockögonen, blivit storasyster till en liten tjej igår kväll. Grattis söta du och ni och hela familjen. Jag hoppas att jag snart kan komma och snosa lite bebis! *mys*

Efter den glada nyheten så fortsatte tjatet hemmavid, "VAD ska vi GÖÖÖRAAA?". Så, som en blixt från klarblå himmel, kom tonåringarna på att de behövde nya kläder (nu igen, men okej, Stora Brorsan växer som ogräs). Det blev således en tur in till Stora Staden och köpcentret både bortom och hitom staden besöktes.

En hel massa fick vi med hem!

Chinos, två t-shirts, munkjacka och sportsockor till Stora Brorsan. Långa träningsbyxor, linne, strumpor, t-shirt och skor till Tonåringen. Skorna var inget nödvändigt ont, men Pappan (inte hennes utan småbarnens) som mött upp oss inne i stan köpte dem till henne när hon frågade snällt. =) Småttingarna fick varsin tunn mössa och en ny datamus till sin dator. Dessutom fick (nästan)Sjuåringen en ny ryggsäck då hans gamla gick sönder förra veckan, Åttaåringen fick strumpor, Lillan fick ett linne samt cocoslotion och båda de små fick nya regnkläder. Mamman hann även med att köpa nya strumpor åt sej själv! ;)

Mamman blev inte ens ruinerad då priserna är helt okej på Lager 157 och en hel del av det andra fyndades på Stadiums outlet vägg i vägg.


Väl hemma hade duggregnandet gett upp, det grå gav vika för det blå lagom till solen skulle gå ner. Kvällsmat, "slaget om duschen" och nattning stod överst på listan...

"Favvoköpet", om man får tro Mammans fyra småjuveler, var de tunna mössorna.

Resten av kvällen, fram till nu, har gått åt till att packa så mycket som möjligt av Stora Brorsans tillhörigheter. Han ska nämligen flytta imorgon, till egen lägenhet!

I en etta, en trappa upp, ska han bo i en månad då golvet i hans rum ska ryckas ut, betongen torkas och ny matta läggas in. I morgon kommer det ett par grabbar från, ja, från någonstans och ska hjälpa till att bära upp hans möbler (undrar om jag får hjälp att bära ner dem sen också?).

Mamman är inte riktigt tillfreds med denna lösning, pojken är ju bara tretton år (tur att det är pappersväggar i huset så att man hör allt lika bra från de andra lägenheterna). Datorn och tv:n bor kvar här nere (finns ändå inget internet eller kanaler där uppe), mat intas här och i möjligaste mån även duscharna för att minimera städningen sen. Lägenheten där uppe är ett sovrum! Basta! ;)

Inga kommentarer: