fredag 21 september 2012

FREEEDAAAG!


Nu är det hösten på riktigt, höll på att frysa rumpan av mej när jag klev ner till tvättstugan denna morgon. Brrr... Vill ha 30 graders värme jag ju!


Helt plötsligt, utan förvarning, dök det upp en kille som skulle sätta in luftavfuktare och värmemattor i Stora Brorsans rum. Han borrade och dundrade ett bra tag där inne, gjorde nog minst tio hål i golvet och hittade INGEN fukt. Det verkar som om fukten på något vis stannat mellan plastmattan och det mellanliggande skiktet som påminde om masonit och inte grävt sej genom betongen ner i sanden som ligger mella n vårt golv och grannens tak. Tur i oturen kanske?

Trots detta så satte han in luftavfuktaren som ska gå i ett par veckor för att få bort lukten och den eventuella fukt som kanske finns i ytskiktet av betongen. Den dundrar på en hel massa, det kommer bli två veckor med mycket dålig sömn för Mamman!

Efter ytterligare ett par turer i tvättstugan och en tupplur i soffan för Lillemans del så var det dags för lite fruktmellis.Dessa underbart goda, sura satsumasarna går åt som smör i solsken här hemma just nu. Mamman inhandlar runt två kilo om dagen och ungarna trycker i sej minst tre-fyra stycken varje gång de ska ta EN. Vi står förmodligen för 90% av satsumaskonsumtionen i Hålan just nu. =D

När Bröderna Bus anlände från skolan så slängde Mamman ihop lite mos och korv, strax därefter kom Kusinen och Kusinpappan för att först äta lunch och sedan åka med Mamman och de fyra små busungarna (Tonåringen har tjejkväll och sover borta, Stora Brorsan har nattgäst och kommer väl knappt lämna "sin" lägenhet före kompisen åkt hem ;) ) till badhuset, veckans absoluta höjdpunkt (för oss och hela Åmål, det var så fullt så man fick slå sej fram i bassängerna ;) ).

Vägen dit blev extra lång idag på grund av köer och vägarbeten.
  

På väg hem från badhuset blev det fredaxmys bestående av varma chips i bilen. Barnen var nöjda, Mamman körde långsamt och hann ta både ett och annat färgsprakande foto. Väl hemma var det bara att trava ner i tvättstugan igen (och turerna dit fortsatte fram till elva nu ikväll).

Kvällen bjöd sedan på ett fyrverkeri av färger, innan ovädret nått oss. Himlen var färgad i alla tänkbara nyanser i alla väderstreck. Alla nedanstående foton är tagna från vår lägenhet!


Dagens fredaxröjjande uteblev helt, de två minsta slocknade strax efter åtta och sen blev det en dryg timmes mys med Bröderna Bus framför Discovery innan de somnade som slagna hjältar de med. Stora Brorsan och hans polare har tänkt försöka dygna där uppe, men det stör ju inte Mamman här nere. ;)

1 kommentar:

Lottiz sa...

Vackra bilder på solnedgången.
Vill tipsa om en tävling hos mig där du kan vinna ett valfritt barnplagg. Var gärna med http://lottizdays.blogg.se/2012/september/tavling-i-samarbete-med-alsklingsfrose.html